2017. május 16., kedd

215. Rész

x--- Zoe Fable ---x


- Hogy miért? - Kérdezek vissza az interjús nőnek... mert miért ne... De hogy miért fogadtam el a felkérést, és miért vagyok én itt? - Gondoltam, elég ideig nyalogattam a sebeimet. Ideje visszatérni az életbe - széttárom a karjaimat és elmosolyodom. - Szóval itt vagyok - megvonom a vállamat és visszadőlök a székbe.
- És, sikerült feldolgoznod ami történt?
- Egyszer majd teljesen felfogom. Annyit fogadok el, amennyit tudok. - Lassú de biztos folyamat.
- Hogy írnád le az ott történteket? A halál közeli élményt... - Hmm... soha nem gondolkoztam metaforikus megfogalmazáson az ott történteteket illetően.
- Nem vagyok benne biztos, hogy képes vagyok leírni az ott történteket. Elképesztő... megdöbbentő... fájdalmas... az ember eléggé magára talál egy kínzás során. És például egy másik énemet találtam meg alatta. Éppen ezért már máshogyan látom, mint ott akkor a ké... - kések, szögek, fémek, éles tárgyak alatt... most már máshogy látom... - csak máshogy látom - fintorodom el.
- Mire gondoltál közben?
- Leginkább a szeretteimre, hogy hogyan fognak reagálni a halál híremre, mert néha biztos voltam abban, hogy meghalok. Néha meg is akartam... roppant sokáig tartott a fájdalom, nem volt szünet közötte csak... végig... monoton módon fájtam - elnevetem magam és megvonom a vállam. - Kerültem már halálközeli állapotba, mikor megkéseltek... roppant mérges voltam azért, mert más döntött az életem helyett. Nem a haláltól félek, hanem a halál nemétől, és ez a mostani a legrosszabb volt, amit eddig eltudtam képzelni. Szóval már inkább a temetésemen gondolkoztam. Emlékszem, hogy mikor... - összeestem a vérveszteségtől és a fájdalomtól... -, hogy volt egy pillanat, amikor szinte már csak nevettem a saját gondolataimon, mert éppen kínokat éltem át, de röhejes gondoltaim voltak. Például, hogy milyen gáz lesz, hogy nem lehet majd koporsós temetésem lévén a testem darabkákban lesz... szóval elhamvasztanak... arra gondoltam mennyire kínos lenne, ha kiöntenék véletlen a hamvaimat. Elképzeltem a saját sírkövemet és rá kell jöjjek a sírköveink elképesztően bosszantóak számomra! Vagy egy fél napig ezen dühöngtem, lévén jobb dolgom nem volt... szóval a sírkövek valahogy úgy épülnek fel, hogy név, a születés és halál dátuma, majd valami idézet. - Gyorsan hadarok, de ezek az emlékképek nemrég ugrottak be... és fura, hogy mennyire leblokkoltam az ott történteket magamban is. - Ott van a két évszám... ott lett volna nálam, hogy mikor születtem, és hogy most éltem egészen kétezer tizenháromig! A születésem kezdete, és a halálom vége... mindez összekötve egy kis vonallal. Az a vonal ott az életem... abban a vonalban van mindenem és egyszerűen két szám közé préselik be, mintha jelentéktelen lenne! Ez dühítő... nem csak egy vonal akarok lenni két szám között - elfintorodom és megrázom a fejemet, aztán sóhajtok egyet és felnézek a nőre... ő pedig csak mered rám. Ahogy a közönség többi tagja is. Talán még mindig túl sötéten látom a dolgokat ahhoz, hogy ilyen nyíltan beszéljek ennyi embernek... Kínos...


x--- Zayn Malik ---x


- Baszki, csinálhatnál valamit. Vagy esetleg mondhatnál... jelezz... nem tudom, fújjon a szél, vagy csinálj vihart! Az isten szerelmére adj már valami tanácsot! - Mérgesen nézek a sírkőre, és az sem érdekel, ha valaki hallja a kiakadásomat... kurvára nem érdekel. Szükségem van Walterre... muszáj... Felsóhajtok és egyszerűen leülök a sírkőre. - Fogalmam sincs mit csináljak - megrázom a fejem és előveszem a kis vésőt, majd a sírkővel szembe helyezkedem. - Tuti bejött volna neked ez a gondolat menet, és utána biztosan mérges lettél volna szóval... - megvonom a vállam, és elkezdek faragni a kőbe. Dolgokat, amiket szeretett... pókert, elsőnek. - Eljegyeztem Perriet, aminek ő nagyon örült, és akkor én is nagyon örültem. És azért jegyeztem el, mert ő az egyetlen akivel letudnám élni az életemet Zoe helyett nyugodtan, ha figyelembe veszem a sztár életemet és a modestet. De ha ő ott van mint bizonytalan lehetőség, akkor elkéne dobnom a tutit? Mi van ha Perrievel nem is leszek boldog? De mivan, ha Zoe meghal félév múlva, vagy netán szétmegyünk megint?! Miért nem tudja eldönteni mit akar?! - Veszek egy mély levegőt, hogy lenyugtassam magam és ne csináljak hülyeséget a sírral. - Múltkor még anya is kiakadt... apa meg... nem tudom. Nem beszéltem vele jó másfél éve. Szar az egész. Azt hittem jó lesz, ha híres leszek de ez nem olyan mint terveztük Walter... - az ajkaim közé nyomok egy szál cigit és fojtatom tovább az apró vésést és a történet regéléseket. Legalább már nem tud megverni, ha valamelyik stroy túl merész vagy őrült... a telefonom csörögni kezd én pedig elkaparom a gatyám zsebéből.
- Hello - motyogom kivéve a számból az újabb cigit.
- Szia, gondolom nincs veled... ugye? - Helena és a fura kérdései.
- Zoe? - Nem hiszem, hogy Khalidról érdeklődne így.
- Nyilván - mindenki nyilvánozik mióta Zoe is elkezdte... egyszerűen ráragasztja az emberekre a saját kedvelt szavait.
- Nincs, velem kéne lennie? - Ez nekem is új, nem úgy rémlik, mintha képes lennék elfelejteni, hogy találkozom van vele...
- Ezt kamuzta Larrynek, nekem meg azt, hogy Larryvel van, szóval furcsálom, hogy neked nem kamuzott. De oké, köszi... felhívom és elküldöm az anyjába.
- Hívj, ha tudod hol van... keressem? Vagy félnem kéne?
- Fable... honnan tudjam?! Lehet, hogy már Spanyolországban van... elég random dolgokat csinál.
- Mint általában Helena.
- Ja...
- Azért hívj ha van valami, én is megpróbálom felhívni.
- Köszi, és bocs.
- Semmiség - kinyomom őt és az ég felé nézek. - Látod?! Erről beszéltem... kikészülök - a fejemet a sírkőnek döntöm és elkezdem őt hívni.
- Ajánlom, hogy fontos legyen - szól bele rögtön, és hallom körülötte a nyüzsgést.
- Helenának azt kamuztad Larryvel vagy. Larrynek, hogy velem. De nem velem vagy... hol vagy?
- Albusnál, valaki robbantani akar és behívott. Helenának nem hazudtam, Larryhez mentem és ittunk is egy kávét. Larrynek pedig azt mondtam, hogy Bradfordba megyek... Dannyékhez, vágod? De őket már hívtam, hogy ma tuti nem érkezem. Eltudod ezt regélni Helenának, hogy feltétlen szükséges nekem? Tényleg segítenem kéne - megdörzsölöm az orrnyergemet és csak kínosan magam elé mosolygok... talán túlreagál már mindenki mindent Zoeval. És talán elbeszélünk egymás mellett mert már mindig azt hisszük, szökni akar.
- Elmondom neki.
- Köszi, még valami? - Hallom a túloldalról Albus üvöltését így hát gondolom igazat mond.
- Semmi.
- Rendben, szia.
- Szia cica. - Felhördül és kinyom én pedig csak felhívom Helenát és elmondok neki mindent... Forgatom a kezemben a telefont és csak nézek rá... felvette. Elsőre... minden hiszti nélkül. Szóval most újra hívom, csak mert nem értem, miért vette fel nekem. Egész eddig rettegtem őt felhívni, mert féltem attól, hogy kinyom, vagy lehord... és... lazán felvette.
- Hm? - Ezt a hümmögést sokszor hallottam. Ha éppen kérdeztem valamit, vagy csak a nevét mondtam és ő dolgozott.
- Felvetted.
- Igen, mi a baj? - Hallom a háttér zajt, a nyüzsgést, rengeteg embert.
- Miért vetted fel?
- Le is rakhatlak. Értenem kéne, mit akarsz?! - Felhördül, csak úgy lazán mintha valami alkalmazott lennék valamelyik rendészetnél... - Az isten szerelmére Albus! Vedd fel azt a golyóálló mellényt vagy én adom rád! - Megforgatom a szemem az erényes hangjára. Mindig ilyen hangnemben osztogat parancsokat.
- Értened kéne. Azt hittem fel se veszed nekem a telefont és...
- És felvettem. Elképesztő, nem? Szimplán leszarlak Zayn, az egyetlen dolog amiért beszélek veled, mert szeretem a barátaidat és a családodat. Egy másik indokot sem bírnék neked felsorolni, ha ez megnyugtatja a lelkedet. Az enyémet igazán lenyugtatja, ha már így érdeklődsz a cselekedeteim iránt. - Ouch. Ezt hívják égésnek és fájdalomnak. Meg valamiféle összetört szívnek. Általában Zoe nagyon köcsög tud lenni... mint most.
- Nem beszélhetnénk meg ezt később esetleg? - Gyenge próba a részemről.
- Miután a testem felrobbant, vagy az előtt? Nem beszélhetnénk meg. Nincs mit megbeszélnünk. Boldog párkapcsolatot, házasságot, kölyköt, tejfakasztót... mit kell még előre letisztáznunk?!
- Találkozni fogunk még személyesen, ez így kínos lesz.
- Ohh Zain! Semmit sem kell - elneveti magát, én pedig csak Walter sírjára nézek. Rohadtul kéne az a tanács, mert ami most összetörik az már lassan a becsületem nem a szívem.
- Fogunk, te is tudod.
- Leszarlak, mind tudjuk. Boldog első napot az oviban a kölyöknek.
- Ignorálni fogod a tényt, hogy Perrie is ott lesz?
- Ignorálni fogod a tényt, hogy én is ott leszek... mással? Igen és igen. Lebeszéltük? Boldog első napot a suliban a kölyöknek.
- Nem foglak ignorálni, fontos vagy és...
- Máris diplomázik?! Hát ez elképesztő! Gratulálok... micsoda remek neveltetés... micsoda érett felnőtt férfi avagy nő!
- Zoe legyél már egy kicsit komoly!
- Mit vársz egy lánytól aki tizenkilenc éves?! Kurvára nem kell komolynak lennem, és itt basztam el az életemet! Hagyj a szar komoly dumáiddal. Ha vége van akkor vége van!
- De ehhez te sem állhatsz így hozzá.
- Adj egy indokot az ég szerelmére miért nem?! Miért nem szabadulhatok már meg tőled?! Miért tiltja ezt nekem mindenki?! - Túl sok mindenbe van igaza, amiket soha nem fogok beismerni senkinek... túl sokszor várja el tőle mindenki, hogy komoly legyen. Túlságosan rátapadok... és ezt sem akarom elismerni.
- Mert láttam mennyire kiakadtál miatta.
- Ideiglenes ideg-összeroppanás, poszttraumás stressz, depresszió, labilis állapotok az elmémben... Tudom még sorolni. Egyszerűen te voltál az utolsó, amit ott és akkor elviseltem. De ennyi Zain.
- Megtennéd, hogy...
- Nem - hogy nem hívsz Zainnek.
- Konkrét.
- Minek legyek udvarias?
- Mert a lételemed?
- Keresd valahol Haydar kínzó kamrájában. Ott lesz a kisujjam is és úgy egy másik emberi lény a lenyúzott bőrömből meg a véremből ami elfolyt. Talán a becsületemet is megtalálod, ha nagyon keresed. Ja és azt is, hogy mik érdekelnek! - Lehunyom a szemeimet és veszek egy mély levegőt, hogy megállítsam a hányingert amit az aggodalom vált ki belőlem. Legalábbis azt hiszem, ez az-az érzés. - Ha megbocsátasz, ideje veszekednem Albussal, hogy bemehessek. Csók a családnak! - Kinyom, minden előzetes nélkül csak kinyom. Felhördülök és az ég felé fordítom a fejemet. Valahogy nagyon nagy vágyat érzek a 17. és a 19. században lévő nők iránt. Azokért az elesett hölgyekért. Azokért akiknek kellett egy férfi, mert nem voltak önállóak. Zoe mindig is kiakadt azokon a regényeken, amikor a nő szánalmasan a romantikáért epedezett, vagy egyszerűen szembeötlően buta, rosszindulatú vagy némiképp csak szajha volt. Gyűlölte őket. De istenem... mit nem adnék, ha Zoe sem lenne ilyen életre termett néha. Ha csak néha elengedné magát, és szimplán a karjaimba hullana minden öngyilkos merénylet nélkül. Mennyire élvezném ha egy mai regényt testesítenénk meg mi ketten, és szimplán csak az utolsó oldalra kéne lapozni, hogy végre együtt legyünk. Akkor tudnám, hogy biztosan együtt leszünk majd és nem aggódnék... de így?! Ha Zoen múlik előbb alakít lassan egy egész független nemzetet és országot mintsem, hogy szarkazmus és irónia nélkül beszéljen velem egy olyan szinten, amit ember csak képes kihozni magából. De a picsába is... jogosan teszi.

Kukucs! Köszönöm szépen a türelmet és a kedves kis komikat. Imádás van, ti vagytok a legjobbak!

8 megjegyzés:

  1. Szia! Remélem már meggyógyultál:) már nagyon vártam a részt és egyszerűen imádom, megint nagyot alkottál mint mindig;)...azért szurkolok h a mi kis párosunk újra együtt legyen de Zayn most szenvedhet egy kicsit:)..egyszerűen a TÖKÉLETES ÉS IMÁDOM A BLOG❤

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kukucs! igen, köszönöm szépen. Tényleg köszönöm <3. Sajnálom a nagy hiány miatt, már felraktam az új részt! Imádás van

      Törlés
  2. Szia Des!
    Remélem, hogy már jól vagy!

    Előző hozzászólásodra válaszolva: Nyisd az ablakot neked is küldöm ám a csomagot :) :)

    Megint nagyszerű volt!

    -Mind az érzelmi szál
    -Mind a cselekmény szál
    - Mind az olvasói "megmarom magam és az egész helyzetet" késztetés :D
    - Remekül tartod fent, az idegszálaink folyamatos munkáját :D igazi izom hajcsár vagy :D ;) :D

    Imádtam mint mindig!

    Nagyon szépen köszönöm, hogy ezt a részt is olvashattam!
    Imádlak ám! <3

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. -Zoé lehet, hogy kivülről szemlélve, tényleg úgy tünhet hogy sötéten látod a dolgokat..., de te szerintem nem sötéten, hanem pont, hogy reálisan látod a dolgokat...végre végig tudod gondolni úgy igazán...ehhez idő kell... és ha sok ilyen "végre végig tudod gondolni úgy igazán" pillanat lesz akkor hajrá legyen...mi tárt karokkal várjuk ugyan is ezek a pillanatok is rengeteg fejlődést mutatnak és hogy mit gondol a média és a néző közönség tojunk rá....tojjál te is ....nekünk csak te számítasz és szurkolunk neked és maximálisan melletted vagyunk
      - A sirköves gondolat menetedet teljes mértékben adom
      - Zayn imádtam amit Walter sírkövével műveltél...tán csak nem volt rád hatással egy bizonyos interjú? :D :D oké nem viselkedek népművészeti cserép módjára - csak kicsit :D :D
      - Zayn igen bizony igazad van kicsit túl reagáljátok, ha Zoé megy valahova és talán nem is figyelte teljesen arra, hogy mit is mond...csak összerakjátok a "foszlányokat", de ez valahol érthető...
      - Zayn Perrie annyira biztos pont mint mocsárban a fa létra....azt hiszed, hogy hasznos és biztos pont aztán kiderül, hogy hiába kapaszkodsz bele veled együtt sülyedésnek indul...
      Zoé még bizonytalanul is biztosabb pont tudod, hogy miért? Mert ő a szivedbe és a lelkedbe gyökerezett le, tehát kapaszkodhatsz bele, mert akárhogy sülyedtek a felszínre fogtok kerülni.... a munkája pedig....igen veszélyes, de ha azt nézzük minden munkának meg van a maga veszélye...jó jó ne nézz rám ilyen szúrosan mert már hólyagzik a bőrőm....de most komolyan tudod, hogy ezt szereti és kész....sokkal rosszabbul éreznéd te is magad, ha olyan munkája lenne amit utál, de csak azért csinálná mert szeret téged...valami hasonlót már egyszer eljátszottatok nem? Csak akkor olyan területet választott amit bár kevésbé mint a másikat de szeretett...
      Na mos oké, hogy dr. nő ként vagy ügyvéd ként tök szexi lenne de azon kívül, hogy állandóan vissza vágynál az ágyba vagy bárhova vagy ha nem lehet akkor egy hideg zuhanyra vágynál... és azon kívül, hogy Zoé azokon a területeken is sikeres lenne nem érezné jól magát...és te is ezáltal sokkal rosszabul lennél...na most úgy komolyan...én értem, hogy így is félsz, hogy a munkája miatt is elveszítheted de így is elveszítheted..... és adom a gondolatmenetedet mert valahol Zoénak nagyon is igaza van...tudod, hogy téged is imádlak az egész familiátokat beleértve a baráti körötöket is nagyon birom, de az ég szerelmére gyerünk és lépj valamit...mert itt most nem Zoén a sor-akár, hogy is és akár mit is tett nemrégiben- itt rajtad a sor, hajár mi pedig izgatottan várjuk a fejleményeket. Tapos bele, mert most se lesz könnyű, de az eredmény és a jutalom százszázalékig kárpótólni fog a kepesztésért ...ja és megérdemled ám :P ;)

      Törlés
    2. *előző válaszodra válaszolva* akart lenni...

      Törlés
    3. Kukucs! Igen, köszönöm szépen!
      "Mint mocsárban a fa létra" ezentúl ezt használni fogom mint kifejezést:D Nagyon köszönöm ezt a komit, imádás van! <3

      Törlés
  3. Hali!
    Hát ez már valamivel boldogabb rész volt xd
    Na akkor komolyan:-Zoe totálisan megértelek a kiakadásod, a bunkósagod, a flegmaságod de baszki szükséged van Zaynre még akkor is ha te ezt most nem így látod nem azt mondom hogy össze kell jönnöd vele mert nem ez a te döntésed de ne csak az agyadra hallgass kérlek és igen Zayn mindent megérdemelt amit tőled kapott de mond csak mikor lesz elég??
    -Zayn téged is megértelek hogy mit miért tettél és igazad van hogy megkérted Perrie kezét mert ott lesz melletted de én csak egyet kérdezek tőled: Megéri ez az egész egy talán boldog leszek miatt? Mert Zoe mellett boldog leszel jó az is biztos hogy sokszor fogsz aggódni miatta vagy félteni őt de ez Zoeval jár és ha te inkább leszel talán boldog akkor ez van, viszont akkor fogadd el hogy nincs több Zoe hanem csak Perrie
    Na én ennyit akartam csak mondani meg hogy imádtam!
    Várom a kövit!❤❤ Puszii❤❤❤:33

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kukucs! Örülök:D
      Így blog "vége" felé, (ami azért nem most lesz, de azért már javában benne vagyunk) mindenki olyan jó kis tanácsadó és átlátó képességeket szerzett, hogy elképesztő:D Imádás van! <3

      Törlés