2017. április 24., hétfő

207. Rész

x--- Zayn Malik ---x


- Igen? - A kormányt markolva veszem fel a telefont, míg parkolóhelyet keresek. Nem bírtam tovább otthon, mindenki nyomott és mindenki titokban akar zokogni. Szóval hazajöttem.
- Bradfordban vagy? - Albus és a köszönés mentes lényegre törő beszédei... értem Zoe honnan vette át ezt a fajta stílust.
- Éppen parkolót keresek Londonban.
- Ne keress, gyere be az irodába - kinyom én pedig csak egyet horkantva oldalra dobom a telefonomat. Persze... véletlenül se mondja el, miről van szó. Az túl egyszerű. Két hét után az idegeim olyan szinten felőrlődtek, hogy még Albusnak is képes lennék neki menni... szóval nem örülök, mikor valaki kicsit is felhúz mert sokkal nehezebben nyugszom le. Ez is egy indok miért jöttem el otthonról. Rákiabáltam Safára... soha nem kiabálok rá a húgaimra... A hajamba túrva szállok ki, és sétálok be. Az sem érdekel, ha valaki éppen lencsevégre kapna... kurvára leszarom.
- A folyosó végén balra - egy nő úgy szól oda nekem, hogy rám sem néz, csak gépel tovább. Szóval Zoenak ilyen érzés lehetett, mikor hozzám jött a stúdióba, vagy megbeszélésekre. Zsebre dugott kezekkel haladok a rengeteg ember között és annyira normálisnak érzem magam attól, hogy mindenki leszar. Senki nem néz rám és nem bámul egy másodpercnél tovább. Nem kérnek bocsánatot ha esetleg nekem jönnek. Kezdem érteni Zoe miért imádott itt lenni... Az ajtókon lévő neveket olvasom le, azon gondolkozva miből találom ki, melyik mögé kéne belépnem. Végül az egyik kinyílik és Albus feje megjelenik.
- Mintha élnél - nem vár meg, már el is tűnik az ajtó mögött én pedig futva lépek oda, hogy megtartsam és ne csapódjon be.
- Én is örülök, hogy látlak - Rám mosolyog de megdermedek. - Albus... - a képeket nézem a falon. És egyszerűen földbe gyökerezek az egyik monitoron lévő kép miatt. Ott ismétlődik újra és újra az, ahogy a gyűrű jobbra majd balra dől egy kissé. Ahogy ráesik egy vércsöpp, és ahogy maga a gyűrű is a vérben ringatózik.
- Őszintén reménykedtem, hogy elmondod nekünk miért jelenik meg az a gif az oldalunk helyett... és hogy mit jelent.
- Ez az ő gyűrűje... tőlem kapta - vér... az ott az ő vére? Ő soha nem veszi le a gyűrűit... soha nem teszi... még akkor sem veszi le őket sohasem, ha éppen nem vagyunk együtt. Azzal indokolja, hogy nem bánja soha, ami közöttünk történt és túl sok jó emléke van és a gyűrűk emlékek nekik. És amúgy is, imádja a gyűrűket... és az ott az egyik kedvence. Mindig a hüvelykujján hordta, mivel alapból az enyém volt, és az ő ujjaira nagy volt... nézem a bronz karikát, rajta pedig a nagyobbacsaka kőrt, ami inkább néz ki egy mandalának. A kör tetején és alján még három kör van, háromszög formában elhelyezve... imádja ezt a gyűrűt... Albus csak mered a képre, aztán olyan lassan fordul három asztal felé, hogy megnézem kik ülnek ott.
- Kettő percet adok, hogy lenyomozzátok, utána egyenként lőlek fejbe titeket! - Olyan hangosan ordítja el magát, hogy még én is majdnem géphez ülök. Vajon Zoe röhögni szokott ezen az énjén, vagy beszól neki, hogy lazítson?
- Végtelen loop, nem tudjuk visszanyomozni az IP címet... - a srác csak rázza a fejét de tovább gépel. Én pedig máris előveszem a telefonomat és hívom az ikreket...
- Él?!
- Látom nem csak én vagyok paranoiás, igen él de kéne a segítségetek. Betudtok jönni?
- Három percet adj! - Ezzel pedig kinyom...
- Az ikrek - közlöm Albussal míg a zsebembe csúsztatom a mobilomat. - Elég sok helyre betörtek már és jól hackelnek. Talán nem a jó úton kéne próbálkoznod szociopaták esetében - felsóhajt és csak az orrnyergét masszírozza.
- Értem én, hogy legálisan nem megy... csak tudod nehéz jelentést írni hogy egy világsztár adott információt, majd két hackert kértem meg hogy nyomozzanak le egy IP címet a közszolgálat számítógépéről... - maga elé meredve sorolja a dolgokat, és szerintem a végére sem ért még, mennyi illegális dologba megyünk bele amiatt, hogy Zoe éljen.
- Megéri, nem? -  vonom meg a vállamat könnyedén.
- Egy szóval sem mondtam, hogy nem. Oda leülhetsz, az-az asztala - egy üres szék felé mutat, én pedig kissé bizonytalanul de megindulok. Lehuppanok a székbe és a gépre nézek, a rengeteg papírra mindenhol. Tipikusan kupis... oda nézek a kiragasztott képekre... Khalid, Helena, Dannyiék... én... ott van a kép kettőnkről. Én éppen sétálok és ő a hátamon van. A kamerába fintorog én pedig nevetek. A számat belülről kezdem harapdálni és próbálom rávenni magam arra, hogy belegondoljak, mi lesz ha visszajön. Beszélnem kell vele... vagy hagyjam, hogy ő jöjjön hozzám? Muszáj látnom majd... egy néma ölelés erejéig is... Összerezzenek Albus kezére, ahogy kihúz egy fiókot. Elővesz belőle egy kis jegyzetfüzetet és az ölembe dombja majd már tovább is megy. Kinyitom és realizálom, hogy egy határidő napló... Zoenak felesleges, lusta vezetni és a fontos dolgokat úgyis észben tartja. Kinyitom és egy csomó páciens névvel találom szembe magamat. Telefonszámok és apró dolgok. Például egy fordított V betű... emlékeim szerint ez nála a bipolárist jelentette de már tényleg nem emlékszem. Lapozgatok és elfolytok egy mosolyt a hülye kis rajzai miatt. Semmi értelmes, csak firkálgatások. Néhol még a nevemet is feltűnik... idióta kis hülye fejek mindenhol. Káromkodások és random szavak. Plusz egy kis kocka, majdnem minden oldalon legalább négyszer. Egy szabályos kocka, keresztbe vannak benne átlók, és a kocka közepéről jobbra húzva még egy egyenes vonal. És fogalmam sincs miért rajzol ilyen fajta kockákat, és miért nem rajzolt már be akkor minden vonalat... szimplán nem értem mit jelent a kocka.
- Csá - Larry a vállamra csap én pedig összerezzenek és felnézek rá.
- Hello.
- Hogy viseled? - Karikás szemekkel néz fel rám míg letelepszik a földre, Lau mellé és már fel is nyitják a laptopukat.
- Wifi jelsz...
- Nem használok nyitott kapcsolatokat - vág közbe Lau egy legyintéssel. Alig fél percükbe telik, és már az F.B.I. oldalán vannak és a képet nézik ők is.
- Válassz - szól rá Larry váll vonva.
- Minta - fintorodik el Lau és máris gépelni kezdenek, de annyit felfogok, hogy más irányba indulnak el. Addig még bírom őket követni, hogy az oldalt HTML-re váltják... de onnantól nekem is képszakadás. Az infosok mögéjük állnak és nézik őket. Albus pedig felvont szemöldökkel néz rám én pedig csak biccentek. Meglesz nekik.
- Végtelen loop - jegyzik meg egyszerre.
- Ennyi! - Csapja szét a karját az infos.
- Végtelen loop barom arc - szól rá hátra Lau. - Ismétlődnie kell, még akkor is ha random és akkor is ha ötezer tagból áll. Egyébként meg, kevesen tudják ezt, de van pár tippünk melyik országban kik...
- Ez illegális...
- De jó - szól közbe Lau, míg már valami chatoldalon van.
- Dark Web... komolyan?!
- Információ forrás és legális - Larry olyan nyugodtan közli az információkat mintha egy zacskós levest csinálnánk éppen. Helyettük a kivetített képet nézem, ahogy a gyűrű forog jobbra egy kicsit, majd balra. Öt apró forgás ide-oda és vércsepp. Ismét öt, és újra a vércsepp. Számolok magamban... a kis noteszon dobolok addig amíg a gyűrű helyett nem jelenik meg egy csomó minden más... nevek, adatok, talán koordináták... Haydar Flawook. Haydar...
- Ez... rengeteg anyag - szólal meg Albus teljesen a fal felé fordulva.
- Dark Web Albus... Pletykálnak - Lau kiroppantja az ujjait és hátra néz az infosokra. - Tanulnotok kéne hobbiból...
- Telefonálok! - Albus ennyivel már el is viharzik. Aztán három perc múlva vissza viharzik és hadarni kezd.
- Hey - Larry még rászól Albusra, mikor már kifelé rohanna. - Ha nem él, ne is gyere vissza. Mert ha ő nem él, akkor másokból is előjön az a szörnyeteg, világosak voltunk? Van egy pár különleges barátja - lecsukja a laptop és vesz egy mély levegőt. - A mai világban többet elérek egy laptoppal mint fegyverrel. De ne hidd, hogy nincsenek olyan barátai, akik jobban kedvelik a fegyvert. Zoenak kiterjedt baráti köre van... és ha megölik... sokan akarnak majd bosszút állni - feláll, ugyan úgy ahogy Lau is.
- És nem csak azon, aki tényleg megölte. Hanem akinek köze van hozzá. Szóval még téged is agyonverlek és tönkre teszlek - Rám néz én pedig villantok rá egy mosolyt.
- Jó barátok azok, akik tudják mi folyik az életében és megakadályozzák, hogy ki menjen. Sáros vagyok, de itt mindenki piszkos. Ahogy Zoe is... ne fenyegetőzzetek - felállok és a noteszt az asztalára dobom.
- Már régóta beakarom verni a képed, szóval kérlek mondj még ilyeneket - Lau röhögve sétál elém én pedig széttárom a kezemet.
- Üss meg, szerinted érdekel? Vagy nem verekedtem eleget? Üss meg de nem ütök vissza mert megvannak az elveim.
- Mi élvezet van abban, hogy hagyod magad?! - Meglöki a mellkasomat én pedig hátrább lépek és veszek egy mély levegőt. Neki ugornék... főleg most. De a nyelvemre harapok és lenyelem a vért.
- Nem fogok veled verekedni Lauren.
- A kurva életbe Malik! - Rám ordít és újra meglök.
- Hey! - Larry vissza akarja húzni de aligha hagyja.
- Miattad fog meghalni! Miattad kínozzák! Nem tudnál végre kitakarodni az életéből?! - Összeszorított fogakkal tűröm, hogy egyszerűen behúz egyet. Nem fogok neki visszaütni. Zoe megutálna érte...
- Nem megy.
- Cseszek rá mi megy! - Újra meglök, én pedig a kezemet a vállára rakom, hogy távol tartsam magamtól mert nekem is véges az önuralmam. Lesöpri a kezemet és újra ütne de kihajolok előle. Nem ütök vissza mert magam előtt látom Zoe csalódott tekintetét. Ő verne agyon, ha kezet emelnék Laurenre.
- Larry... - talán az öccse képes lenyugtatni. Beáll közénk és hátra löki tőlem. Albus vet rám egy sokat mondó pillantást és biccent nekem. Mintha megköszönné, de lévén hogy mindjárt szétrobbanok nem hiszem, hogy ez jogos tőle. El sem hinné, mennyi harag és düh van bennem...

3 megjegyzés:

  1. Meg a stresszes reszeknel is csak azt tudom mondani hogy a legjobban vezetett es megirt blog es csak remenykedek hogy a kevesbe gazos helyzetekben majd ertem is igy aggodik majd valaki..:D A reszre sok ujat nem lehet mondani neg mindig imadom:)

    VálaszTörlés
  2. Szia Des!
    Köszönjük, szépen, hogy ilyen hamar kaphattunk részt! :)

    Az ikrek fergetegesek le a kalappal előttük!
    Kíváncsi vagyok mit is jelent az a kocka- igen most olyan lényegtelennek tünik,- pont ezért érdekel...tuti Albus okkal dobta Zayn ölébe a kis határidő naplót...nem csak azért, hogy elterelje a figyelmét..Zoé felé de még is más irányba, hanem azért hátha észre vesz vmit ami ok nem..., de ez csak amolyan-
    szokásos- agytúltengés majd eldől igaz e a feltételezésem...

    Örűlök, hogy Zayn nem ment neki a srácnak....nagyon jól kezelte annak ellenére, hogy benne is zubogtak az indulatok...

    Miért van olyan érzésem, hogy Zoé műve az a gif?...

    Tesztettek Zayn gondolatai arról, hogy talán Zoé is úgy érezhette magát, amikor hozzá ment, mikor próbáltak, mint amikor most ő ment Albushoz....

    Tuti kihagytam egy csómó mindent ....-nem is én lennék, majd ha lenyomom az entert eszembejut még egy csómó minden..-

    Kíváncsian várom a következő részt!
    Nagyon szépen köszönöm, hogy ezt a részt is olvashattam!
    Imádlak ám! <3
    Jó éjszakát! Szép napot holnapra! :)

    VálaszTörlés
  3. Des, hűha mindig lenyűgöz, hogy miket tudsz, hogy miket írsz. Imádom.
    Egyetértek Bezzel nekem is eszembe jutottak azok, amik az ő fejében is megfordultak, hogy Albus okkal adta oda Zaynnek a határidőnaplót és a giffel nekem is az jutott eszembe hogy Zoe küldte.
    Végre valaki behúzott Zaynnek. Azért kicsit megérdemelte. De abban meg Zaynnek van igaza, hogy mindenki piszkos, mivel engedték, hogy Zoe elmenjen.
    Már nagyon kíváncsi vagyok, hogy vajon mi van vele.
    Nagyon várom a következő részt! :)
    Imádás van! ❤❤❤

    VálaszTörlés