2015. augusztus 25., kedd

15. Rész

- Kam? – kérdi meg írásban Zayn, mire elfintorodom.
- Nem. – írom vissza neki tömör válaszomat, majd magam mellé dobom a telefont. Mostanában mindenre nemet mondok neki. Mert mérges vagyok… Nem írt huszonhárom napig! Még jó, hogy az vagyok… Az, hogy beszélek vele ezek után is csak annyit tesz, hogy belezúgtam és képtelen vagyok arra, hogy ne ezt tegyem… Ez van. Szar a szitu.
- Nemááár, Zoe... - jön rögtön az üzenet a laptopomon, mire megforgatom a szemeimet. Már írnék neki vissza, mikor a képe megjelenik rajta. - Automatikusan fogad, ezt benézted! - villant rám egy győztes mosolyt, ám én még csak fel sem röhögök. Talán át kéne állítani. - Ezt csinálod már egy csomó ideje. - sóhajt fel halkan - Tényleg sajnálom, babe! - nyög fel kétségbe esve, mire elfintorodom.
- Hagyjuk már ezt, Zayn. - mordulok fel, míg hasamra fordulok és fejemet a párnába fúrom.
- Találkozni sem akarsz velem?! - csattan fel sértetten, mire mérgesen ránézek - Jó, oké... bocs - sóhajt fel - kimegyek egy cigire inkább. - áll fel az asztalától. A széke feldől, de nem igazán érdekli, ahogy látom, mérgesen vágtat ki a saját szobájából, mire én jobban belefúrom magam a párnámba. Igaza van, ezt csinálom vele már elég sok ideje. Nemet mondok neki a beszélgetésre, a kamra és minden másra is. Aztán még hatszor megkér és végül eléri amit akar... de legalább próbálkozom. Most már csak ő ír rám... én ő rá nem. Úgy érzem, képtelen lennék elviselni azt, hogy ő újra ne írjon nekem majdnem egy hónapig. Így, ha akar, akkor beszélünk, én meg várok, hogy írjon. Hallom Trisha hangját, míg azt kiabálja; Zain. De meg se mozdulok. Mit vár tőlem?! Most még én vagyok a rossz, hogy ő szart le engem? Vagy talán mert megdugta a fél iskolát? Én nem akadhatok ki rá. Persze ő arra, hogy más veszi fel a telefonomat kiakadhat! Hát, miért is ne tehetné meg?! Ő Zayn Fucking Malik. De találkozni fogok vele... és ez minden dühöt kisöpör belőlem. Egyszerűen a gyomrom össze rándul a gondolatra, hogy ő személyesen ott fog állni előttem. Mi van, ha nem tudok majd vele beszélgetni? Elvégre nem vagyok túl szociális... vagy, ha nem is lesz olyan élőben mint Kamon? Azt sem tudom, hogy fogunk találkozni... Az első nap akar? Vagy a második? Egy éjszakát ott alszunk valahol... mi van, ha a város másik felébe megyünk és nem is tudunk találkozni?! Nem... azt mondta, minden nap elmegy az állatkert mellett. Mi pedig oda is menni fogunk. A terítéken van még egy több órás lézerharc is. De azért városnézésre is megyünk, elvégre tanulmányi kirándulás néven fut az egész. De az csak a második napon lesz... hála az égnek.
- Egy hét múlva jöttök, meg kéne beszélnünk - sóhajt fel Zayn, mire össze rezzenek és a laptop felé fordulok. Utálom, mikor így oson...
- Reggel indulunk, tízre ott vagyunk az állatkertnél. Egykor átmegyünk a lézerharc pályára. Onnan a szállásra körülbelül nyolckor má...
- Nem akarsz nálam aludni? - kérdi teljesen egyszerűen, mire megdermedek - Este elmehetnénk bulizni, úgyis inni akarok veled! - mosolyog rám, mire én is elmosolyodom - Akkor már a haverjaimat is megismerheted. Ha akarod, hozhatsz másokat is, bár le fogom őket szarni, de a barátim lehet ellesznek velük. - rántja meg a vállát, mire felnevetek.
- A buliban benne vagyok, az ott alvásban... - inkább csak elfintorodom, mint hogy bármit is mondjak.
- Okés! - rántja meg a vállát - Következő nap? - kérdi teljes figyelmét rám szentelve.
- Város nézés. - vonom meg a vállamat - Meg szabad program, és este indulunk vissza. - Arcom össze rándul már most a gondolatra, hogy ott fogom őt hagyni... pedig még nem is találkoztunk.
- Mit szólnál, ha neked egész nap szabadprogramod lenne? Mondjuk, velem. A város nézésedet is beleiktatom, ha szeretnéd. - mosolyog rám féloldalasan, mire kis híján el is olvadok.
- Jól hangzik - bólintok rögtön, sutba vágva minden haragomat és elvemet.
- Az állatkerthez is menjek, vagy akarsz a barátaiddal is lenni? - kérdi nyújtózkodva, mire alsó ajkamat beharapom. Ez fogós kérdés. A barátaim tuti diliznek, ha le se szarom majd őket osztálykiránduláson. Ámbár Zaynnal nem fogok tudni találkozni többet... talán soha. Szeretnék minél többet vele lenni, de mi van akkor, ha túl nyomulósnak tart, ha azt mondom, oda is jöjjön? - Megyek! - nevet fel, mire elmosolyodom és felnevetek. Mosolyogva figyel engem és most először zavarban érzem magamat... Na jó, nem most először... de hosszú idő után mégis úgy tűnik mintha az első alkalom lenne.
- Milyen bulit akarsz? - kérdi szemöldökét húzogatva - Kétlem, hogy be kéne tépned, azért akkora bajba nem akarlak belevinni! - nevet fel, míg rám kacsint, én pedig elmosolyodva lehajtom a fejemet.
- Valóban nem kéne! - rázom meg a fejemet még mindig mosolyogva, így legalább a fűnél nem kell beégnem. Ez is valami, nemde?!
- Inni azért iszol velem, ugye? - kérdi ajkát beharapva.
- Egyértelmű! - rántom meg a vállamat, amíg ülő pozitúrába helyezem magamat a laptop előtt.
- És nem baj, ha jönnek az én haverjaim is? Nem fogok velük foglalkozni, ígérem, csak ha baj lenne, akkor jól jön a banda. - fintorodik el, mire felnevetek.
- Milyen bulit akarsz te, hogy kelljen egy egész banda ahhoz, ha baj lenne? - kérdem értetlenül, kissé hitetlenkedve, mire sejtelmesen elmosolyodik.
- Tudod, a düh kezeléssel még problémáim vannak - vonja meg a vállát, mire elfintorodom. Nincs túl sok baja a dühkezelésével, vagy is hát, ez így nem igaz. Könnyedén dühös lesz, de már egyre gyorsabban le is nyugszik. Ami már erőteljes haladás. - De végül is te ott leszel, majd lenyugtatsz. - kacsint rám újra, mire érzem, hogy elpirulok. Mi van, ha majd megcsókol? Soha nem csókolóztam még... Lehet, hogy észre fogja venni? Oh, Jézus! Nekem az is elég, ha lekap, onnantól már nem érdekel semmi!
- Egyértelmű. Lenyugtatok én mindenkit. Tökéletes vagyok viszály elsimításában. - nevetek rá, mire kissé oldalra biccen a feje és fintorogva elmosolyodik.
- Mindenhogy tökéletes vagy. - motyogja halkan, mire megdermedek és nyelek egy nagyot. Ám a torkom még így is, mintha sivatag lenne. Képtelen vagyok elképzelni, hogy egymás előtt állunk, hogy hallom a hangját, hogy érzem az illatát. Szinte a gondolatba is beleszédülök. - Néha úgy érzem, hogy semmi közöm az életemhez. - sóhajt fel csalódottan, mire az ütő is megáll bennem. Testem rögtön megfeszül és elsápadok. Megint öngyilkos akar lenni?! Nem jártam sikerrel, vagy hazudott? Nem teheti ezt velem! - Félre ne érts! - emeli maga elé a kezét rögtön védekezés képen.
- Akkor magyarázd el! - fakadok ki, kissé megremegő hanggal.
- Csak, hogy gyorsan történnek olyan dolgok, amiket nem gondoltam volna. Semmi öngyilkosság! - rázza meg a fejét komoran.
- Baszki! - ejtem le a vállaimat kifújva a levegőt... megkönnyebbülve.
- Nemrég depresszió...aztán te. Aztán élet kedv és boldogság. Előrehozott irodalom érettségi. Rávettél, hogy menjek az X-factroba... aminek a meghallgatása alig öt hónap. Nemsokára találkozunk, Wali bepasizott és nem mondta el, hogy Peternek hívják a srácot. Olyan érzésem van, mintha csak futna a világ é....
- Wali bepasizott, nem mondta el a nevét, de tudod, hogy Peter? - kérdezek közbe nevetve. Szívesen meghallgatom, ha ilyen kissé mélyen szántó gondolatai vannak, de ezt muszáj megtudnom. - Te megkerested? - nevetek tovább hitetlenkedve, ahogy kissé elpirul.
- El ne mond neki, mert képes megölni. Azért még sem hagyhatom, hogy csak úgy szabályok nélkül vele legyen. Kell, hogy féljen! - bólint határozottan, mire tovább nevetek.
- Aggódó bátyóként olyan édes vagy, Zayn. - mondom továbbra is kacarászva.
- Mert amúgy nem?! - horkan fel sértetten, mire rá mosolygok.
- Nagyon rá ijesztettél a srácra? - kérdezem letörölve egy kis könnycseppet, ami a nevetéssel jött ki.
- Mondhatni... - vakarja meg a nyaka ívét, míg fejét oldalra dönti. Ilyenkor mindig zavarban van.
- Elcseszed a testvéreid szerelmi életét! - csóválóm meg a fejemet, elrejtve a mosolyomat.
- Még jó, hogy el, ne is legyen nekik! - kezd el pufogni, mintha valami szörnyűséget mondtam volna.
- Lehet meg kéne fenyegetnem, hogy nem találkozhat veled, ha barátja van! - csillan fel a szeme, mire megforgatom a szememet.
- Szóval találkozni fogok Walival? - kérdem összedörzsölve tenyereimet ismét gyorsan, had higgye csak azt, hogy ő jönne ki jól belőle.
- Hát, ami azt illeti, a család lázad, hogy ide is hozzalak majd el. - mondja egy ezer wattos vigyorral, mire az én mosolyom lehervad.
- Hogy mi? - kérdem rögtön feszülten.
- Baj lenne? - kérdi beharapva alsó ajkát, mire zavartan felnyögök.
- Nem. - ejtem ki suttogva a szót a számon. Már most izgulok, még jobban. Fogalmam sincs, hogy kéne viselkednem vele, nem, hogy a családjával! Óh, te jó ég...
- Szuper. - mosolyog rám alsó ajkát rágcsálva. Átváltok Facere, Zayn arca helyett, mikor üzenetet kapok. Vissza kell fognom magam, hogy nehogy felröhögjek, mikor elolvasom Wali üzenetét.
- Hello! Tudom, hogy kamoztok. Győzd meg, hogy a pasi jót tesz nekem! :* - fejemet lehajtom és úgy somolygok tovább. Ez a lány teljesen kész van! Hogy kéne meggyőznöm Zaynt arról, hogy jó az, ha a húga pasizik? Főleg, mikor már túlmentünk a témán?!
- Írhattad volna előbb is...:D - pötyögőm le neki válaszomat.
- Na mi az? Írt valamelyik srác, aki bejön? - horkan fel Zayn, mire elmosolyodom és vissza lépek Skype-ra.
- Nem, egy barátnőm írt. - mosolygok rá.
- Hogy? - kérdi értetlenül és kíváncsian.
- Bepasizott. - rántom meg a vállamat, továbbra is somolyogva.
- Hogy mindenki bepasizik mostanában! - horkan fel sértetten.
- Hey, én nem! - mutatok magamra védekezés képen. Elég jól terelem vissza a témát Walihoz. Tapsot, emberek! Tapsot, de rögtön!
- Hát ezen változtatnék, ha itt laknál. - nevet fel, mire elpirulok. Oké, várhatunk azzal a taps viharral.
- Miért zavar, hogy Walinak barátja van? - kérdem értetlenül, rátérve arra a témára, amire akarok.
- Mert a húgom, mert annyi idősen én is csajoztam. Mert tudom, mit csináltam a csajokkal. - mondja elkomorulva, mire elfintorodom.
- De Wali okos, nem hagyná, hogy olyanokat csináljanak vele, mint te a lányokkal. - válaszolom szememet forgatva.
- És ha erőszakos, vagy tolakodó vele? - kérdi kétségbe esve, míg hajába túr és kissé össze kócolja azt.
- Akkor megy hozzád, hogy verd meg, vagy elmondja nekem, én meg neked. - vonok vállat - De ahogy ismerem, akkor ő képen törli, megfenyegeti, majd veled is megvereti. Te meg még a haverjaiddal is megvereted és utána keres magának nevetve mást. - rántom meg a vállamat egyszerűen.
- Tényleg elmondanád, akkor is, ha azt kéri, hogy ne? - néz rám szomorkásan.
- Persze, csak megkérnélek, hogy ne nyíltan közöld vele. - mosolygok rá biztatóan.
- Bocsánatot kéne kérnem tőle... - kezdi el újra az alsó ajkát harapdálni.
- A pasijától, vagy...
- A húgomtól! - szögezi le felháborodva, mire felkacagok.
- Akkor menj! - vonom meg a vállamat.
- Akkor pillanat. - áll fel a székből, míg kifújja a levegőt. Nézem magas és vékony alakját, amint kilép az ajtaján, majd megfogva a laptopot lemászok az asztalhoz. Normálisan beállítom a gépet, majd fejemet az asztalra hajtom. Én meg a családja?! Én meg ő?! Te jó ég... Mögöttem nyílik az ajtó, mire hátra fordulok és szembe találom magam apámmal.
- Szólhatnál anyádnak, hogy késik a gyerektartással! - mordul rám, míg szemei félig lehunyva vannak. A szavak ismét össze mosódnak a szájában, én pedig elhűlten nézem apámat.
- Majd szólók neki. - bólintok neki kurtán.
- Az iskola hogy megy? - kérdi, míg az ajtófélfának dől. Jellemző, akkor beszélgessünk, amikor ő akar.
- Remekül! - vágom rá, ám hangomat az irónia elváltoztatja.
- Ha megbuksz, agyonverlek! - mordul rám, mire elfintorodom.
- Ja, tudom! - felelem vállamat megrántva.
- Tudod, hogy sose bántanálak. - lágyul el az arca, mire elmosolyodom. Ő soha nem bántana. Csak alkoholista. Az alkohol bántana. Ő nem... Arca vörös, minden jel megvan rá, hogy ivott. Bár elég csak meghallani a beszédét.
- Tudom. - felelem újra, beleegyezően. És csodálkozott anyám, hogy Nancy tizenhat évesen lelépett, apám meg, hogy Li elköltözött. Én is azt várom, mikor tudok végre külön menni és egyedül lakni! Utálom az egész helyzetet, ami itt van.
- Lusta vagy, és nem csinálsz semmit, így nem leszünk jóba! - vált át újra szigorúra, mire értetlenül felvonom a szemöldökömet. Én mosogatok minden nap, felporszívózok és elpakolok utána. Mi az, hogy lusta vagyok és nem leszünk jóba?!
- Majd aktivizálom magam. - nyögöm ki leeresztve a vállaimat, ahogy az alkohol mámorban fürdő apámra bámulok. Hiába akarnám neki elmagyarázni, képtelenség lenne. Nem értené meg. Holnapra el fogja felejteni, hogy beszélgettünk ma.
- Helyes! - veti oda nekem, majd becsapja az ajtómat és kissé dülöngélve odébb áll. Tovább meredek az ajtóra, míg magamban próbálom legyűrni az undort, amit a saját apám iránt érzek. Úgy tör fel bennem, mint valami undorító, gennyes gejzír. Én pedig mind hiába próbálom vissza tartani, fröcsögve kel útjára bennem. Soha nem értettem, miért fontosabb az alkohol, mint a saját családja, a lányai. De, már úgy vagyok vele, hogy nem is érdekel, el fogadom. Régen is mindenki azt mondta, hogy "Ő az apád, majd hozzá szoksz." Hát... akkor majd hozzá szokok.
- Minden oké? - kérdi a kissé gyenge hang mögülem, mire megugrok. Ijedten nézek rá, ő pedig csak sajnálattal és szánalommal. Erre nincs szükségem.
- Nem tudom, mennyit láttál, de felejtsd is el! - vetem oda neki flegmán, míg nyelek egyet, hátha eltudom tünteti a keserű ízt a számból.
- Nem a te hibád, hogy ilyen! - szólal meg csalódottan, mire oldalra tekintek és meglátom magamat a tükörben. Kétség kívül látszik, hogy zavar apám viselkedése.
- Tudom. - rántom meg a vállamat, míg vissza nézek rá és villantok felé egy mosolyt.
- Soha nem fogsz tudni hazudni nekem! - fintorodik el, mire a mosolyom eltűnik.
- Beszéljünk másról... - sóhajtok fel fáradtan, míg beletúrok hajamba....

9 megjegyzés:

  1. Szia!
    Ez nagyon jóó! Még, még, még! Nagyon várom, hogy találkozzanak és kíváncsi vagyok arra a bizonyos bulira is. Jót mosolyogtam a "Wali bepasizott" részen. De viszont ki ez a titokzatos valaki, akinek a nevét nem tudtuk meg a végén?
    Nagyon várom a következő részt és nem győzöm mondani, hogy milyen szépen fogalmazol. :))
    XxBeka

    VálaszTörlés
  2. Szia.

    Ismét egy tökéletes rész egy tökéletes írónőtől.Zayn és Zoe olyan kis cukik.Imádtam.És azt is imádom,ahogy írsz.Már nagyon várom a találkozásukat,a bulit és hogy mi lesz az után.Remélem hamar jön a kövi.
    Imádlak <3
    xoxo Meli

    VálaszTörlés
  3. Sziaa :3
    Mint mindig most is nagyon jó lett a rész. Remélem a következőben találkoznak. Zayn megint nagyon aranyos lett. És örülök,hogy már nem akar öngyilkos lenni.
    Zoe Apjáról nem tudok mit mondani.. Gyors témaváltó :DD
    Jót nevettem azon,hogy Wali írt Zoenak,hogy nyugtassa meg Zaynt a pasija végett.
    Alig várom a találkozásikat Zaynnel és az egész családjával.
    És mégegyszer. Tökéletes lett a rész. Imádás <3

    VálaszTörlés
  4. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  5. Nagyon jó lett *-*
    Imádom. Egyszerűen iszom a szöveget. Jól tudod húzni az emberek agyát hogy még nem találkoznak ebbe a részbe. :/
    De attól függetlenül tűkön ülve várom a következő részt, a találkozást meg áhh.. Csak hozd a kövi részt ha nem akarod hogy megőrüljek :D

    ~Klau~

    VálaszTörlés
  6. Ahhhhhhhhhhhhhh jeszusom.....
    Ez az rész yuppi
    Imádtam egyszerűen ez valami fantasztikus és csodálatos egyben szoval ja.:)
    A kövi rész mikor várható kb mert már nagyon várom ugye abba a részbe már fognak találkozni kérlek mond hogy igen!?:)

    VálaszTörlés
  7. Találkozni fognak.
    Oké. Ezt már az előző részben írtad, de nekem csak most teljes egészében jutott el az agyamig. Már annyira várom, hogy találkozzanak, már annyira várom, hogy egymás előtt álljanak, megöleljék egymást ohh és, hogy Zoe találkozzon Zayn családjával! <3 Te jó ég! Tiszta izgatott vagyok, azt hiszem megyek kifutom magamból:'D Aztán eszek pudingot és lefekszek szunyókálni:3 Mondjuk ez nem ide tartozik:'D Bocsi, szóóóval Zoe apjára inkább nem mondok semmit:D Szegény lány:c De cuki volt amikor azt mondta: "Tudod sose bántanálak!". Bár az alkohol mindenre képes. Már annyira várom az osztálykirándulásukat (vajon miért?:D), szívesen elmennék velük^^ Várom a kövi részt!:3
    További szép nyarat!
    Imádás van <3
    Emy.

    VálaszTörlés
  8. Aaaaaaaa nagyon nagyon jó ez a blogod is<3
    Találkoznak. Úristen. Akkor mostmár Zoe nem lesz makacs és ugye össze jönnek és itt is lesznek cuki részek? Ugye? OLYAN KIS HUSIK HÁT KELL HOGY EGYÜTT LEGYENEK.
    Bocsi hogy nem komiztam hamarabb, csak nem volt éekezésem olvasni, elég nagy problémák adódtak. De mindegy is:) nagyon tehetséges vagy. Így tovább bae<3
    Xoxo, Anna White (Darkness)

    VálaszTörlés
  9. Szia!
    Nagyon jó a rész, ha eltekintek attól, hogy húzod az agyamat! Azt akarom, hogy találkozzanak! De máris! Zoe apja egy fasz, egy igazi idióta. Sajna a pia sokakból a legrosszabbat hozza ki. Tetszett a Walis rész. Kíváncsi leszek, milyen lesz vele is a találkozása! De a legjobban a Zaynnel való találkozása érdekel!
    Siess nekem azzal a következő résszel, és ha lehet, ne húzd tovább az agyam!
    Imádás van! <3
    Puszi: Klau
    Ui: Csókit akarok! :))

    VálaszTörlés