2016. április 25., hétfő

73. Rész

Az idő hűvös, egyáltalán nem tiszta az ég. A felhők csak úgy gyülekeznek, a szél is fúj. Nem választanám ezt a napot ivásra... vagy kiszökésre egy buliba... mint Wali. Mert, ugyebár, mi más történhetett volna? Hirtelen felnőttnek érzi magát. Bár nem értem, miért pont ma, mikor Zayn pont ma szervezett egy programot vele. Azt hiszem, emiatt kicsit jobban szíven üti a bátyót, aki mérgesen rohan mellettem szinte.
- Oké, van ötleted legalább?! - kérdem mérgesen visszarántva.
- Bradford túl nagy és... - eddig jut, mikor megcsókolom. Kissé mérgesen, nem éppen édesen és aranyosan, de azt hiszem, beválik. - Oké...
- Használd a fejed, Malik, kezdetnek. Telefonálj! - kérem könyörgően, mire teszi, amit kérek.
- Csá... Wali eltűnt. Azt hiszem, kéne egy kis segítség - vakarja meg a tarkóját és biztos vagyok benne, hogy Danny-t hívta elsőnek. - Aha... nem. Kinyom mindenkit - röhög fel keserűen, én pedig csak keresztbe fonom a karjaimat, hátha kevésbé fázok így. - Oké, kösz. Addig hívom Xaviert. Csá - és ezzel már újra a névjegyei közt keresgél. - Szól... úgy mindenkinek. Érted - néz rám, ahogy újra füléhez emeli a telefont.
- Értem - mondom neki, míg hallgatom, ahogy Xavierrel ismét lerendezi azt, amit Dannyvel az imént. Hiába mondtam, hogy értem, csak tippelni tudok. Azt hiszem, most kihasználják, hogy ők a valakik, bár nem csodálom. Zaynről van szó és Waliról. Zayn és a család? Féltem Walit... és mindenki mást is, aki a közelébe lesz, mikor megtaláljuk. Telefonomat előveszem és rögtön hívom Claret. Ha vele van, akkor csalódok a csajban. Csak nem viszi ki már Walit első nap tiltott buliba!
- Igen? - szól bele kissé kómásan, mire felsóhajtok.
- Gondolom, nincs a közeledbe Wali - nyögöm ki, ahogy alsó ajkamat beharapom.
- Öt környékén elváltunk, miért? - kérdi kissé felélénkülve, amíg Zayn mellettem lerakja a telefont.
- Csak kérdeztem, mindegy. Azért köszi. Bocs - és ezzel már le is rakom. - Nem Clare-vel van - osztom meg vele azt a kevés infómat, ami nekem is van.
- Őszintén elásta volna magát a csaj, ha vele lett volna - morogja, ahogy idegesen vár. - Xav nemsokára felvesz minket.
- Hova engedik be őt? - kérdem figyelmen kívül hagyva a Xavieres információt.
- Bárhova - hördül fel.
- Cigit? - kérdem felé nyújtva, mire morogva elvesz egy szálat és végignézem, ahogy remegő kezekkel meggyújtja magának. Beleszívok a saját szálamba és elnézek az utca vége felé, ahol feltűnik egy kocsi.
- Ne haragudj, ha bunkó vagyok - néz rám görcsösen, mire megrázom a fejem.
- Nem vagy az és megérteném. De mielőtt még megtalálnánk, azért emlékezz rá, hogy fiatal még. A lelkiismeretétől többet fog kapni - hadarom el neki, míg elnyomom a csikket és beszállok hátra, ahogy Xav lefékez mellettünk.
- Hello és kösz - száll be mellém Zayn is.
- Hello és, hogy a faszba lehet Waliyha Malik ilyen felelőtlen?! - hördül fel Danny az anyósülésről.
- Zoe, neked most nem kéne woodoozni? - kérdi Xavier, ahogy hátrapillant rám a visszapillantó tükörben.
- Woodoo? - nézek rá értetlenül.
- Hát, valami pszichológiai elemzés, hogy hol van életünk értelme, csak, hogy mielőbb leosszam - közli egy kissé sem vérszomjas mosollyal.
- Alig adok szerencsétlennek két órát és egy életre elmegy a kedve a bulitól. Már, ha nem lenne elég neki három kőkemény és mérges bátyó figura, ott van még neki Bradford fekete alvilága, ami most őt keresi. Éppen elég szerencsétlennek. Hagyom még egy órát azért élvezni az életet - hördülök fel, kinézve az ablakon.
- Nincs bajom azzal, ha lelép bulizni, csak jelentse be - hördül fel Danny és senki sem veszi zokon az idősebb fiútestvér megszólítást. Mindegyik elfogadta már rég, hogy húgukként tekintenek a lányokra.
- Nehezen, de belemennék - teszi hozzá Zayn is. Spanyol rap üti meg a fülem és nem kell gondolkozzak azon, hogy tudjam, kinek a telefonja szólalhatott meg. Xav felkapja és máris vad spanyol konzultáció során veszünk egy igazán éles fordulatot. Jobban mondva faroltunk egy száznyolcvan fokot, úgy két másodperc alatt, minden figyelmeztetés nélkül.
- A húgod a Brommies-ban van - közli, ahogy jobban rálép a gázra.
- Tutira megölöm! Hívd anyámat, hogy haza nem viszem, az tuti! - hördül fel Zayn, ahogy rám néz.
- Fogalmam sincs, milyen hely a Brommies - rázom meg a fejem fáradtan. Fáradtan az elmúlt fél órától és fáradtan az elkövetkezendő fél, vagy egy órától.
- Fertő - morogja Danny.
- Xav? - kérdem utolsó reményemet, aki csak megfeszült állkapcsokkal, egyre jobban nyomja a gázt. Valójában szeretem az adrenalin helyzeteket, szeretem a sebességet... de egy pillanatra átfut az agyamon, hogy rászólok, most már lassíthatna. De nem teszem, csak elmormolok egy imát, hogy azért élve eljussunk oda és bár bízok Xavier vezetési képességeiben, az nem azt jelenti, hogy másokéban is bíznom kell.
- Tényleg fertő, Zoe - szólal meg újra Danny, mire elfintorodom. Kezemet Zayn combjára csúsztatom, ami idegesen fel-le jár. Bár nem tudom hibáztatni, sőt... Egyenesen megértem. Egyszerűen csak próbálom kissé lenyugtatni.
- Mindenki bemegy, vagy várjak kint? - kérdi Xav és ebből csak arra tudok következtetni, hogy nemsokára ott vagyunk, bár a fények és a hangos zene elég árulkodó.
- Mindenki bent. Csak minél előbb tudjam, hogy még megvan a veséje - morogja Zayn, én pedig lelkiekben már arra készülök, hogyan kéne kimagyaráznom... valakit. Akárkit, akármiből. Zaynt Wali előtt. Walit Zayn előtt. Mindenkit Trisha előtt. Minket a kidobók előtt. A kocsi satufékkel megáll, én pedig megtámasztom magam az előttem lévő ülésen, még éppen időben. Nem hisztizek, kiszállok és már indulok is Zaynékkal. - Lehetőleg, kérlek ne hívd fel magadra a figyelmet - súgja oda nekem Zayn, mire a karjára csapok egyet.
- Ha megvan, hívjatok azért - morogja Danny, míg az ajtó felé tartunk.
- Tuti itt van? - kérdem halkan, amint a fal tövébe hányó egyedet szemlélem.
- Azt mondták a spanok - bólint nekem Xavier, ahogy ő belép elsőnek.
- Érted már? - kérdi Danny, ahogy végigsietünk egy folyosón, amin lazán lövi be magát éppen pár fószer, vagy megy a gátlástalan tapi az egyik sarokban.
- Akkor megkérdezném újra. Tuti itt van? - kérdem elborzadva még én is a helytől.
- Mi a faszom ütött ebbe a lányba? - kérdi Xav, ahogy beérünk az igazi "buli" részre és nekem ez az a pillanat, amikor a szimpla egészséges aggódás átvált szorongóba. Ilyen helyen... egyedül... Wali?!
- Oké, váljunk szét! - szólal meg Danny és már el is tűnik. Megindulok a bárpult felé. Berögzült szokás, de arra úgysem indult el senki magától. Végignézek az embereken, de nem látom sehol sem őt. A füst szinte csípi a szemem. Ha levegő van is, az is csak büdös. A tömeg hatalmas itt bent, a fényektől maximum epilepsziás rohamot kapok, jókedvet biztosan nem. Igyekszem minél kevesebb emberhez hozzáérni, illetve Waliyhat keresni és nem elhányni magam. Fintorogva verekedem át magam egy újabb tömegen, egészen a női mosdóig és megváltásnak hat, amikor szinte beesek az ajtaján.
- Mi a fasz? - csúszik ki a számon, amint a csempe mellett ülve meglátom Walit. - Csajszi, jól vagy? - guggolok le rögtön elé, de mikor felnéz rám, úgy érzem, hogy eddig nem is volt olyan nagy gáz. - Oh, baszd meg! - nyögök fel beletúrva a hajamba, ahogy nagy nehezen felhúzom őt a földről. - Cseszd meg... kurva élet... úr, isten, haver! - kétségbe esésembe az sem érdekel, ha esetleg rosszul esnek neki a szavaim. Betépett szemétől nem csak én akadok ki, félek kivinni így Zaynhoz! Nem vihetem ki őt így! Ahogy kiegyenesedek vele, ő valahogy ezt a pillanatot választja, hogy elhányja magát. Tartom és megszemlélem a plafont, míg érzem, hogy rám is jut, nem csak a padlóra. Odavonszolom a csaphoz és megmosom az arcát. És mindez épp, hogy csak egy árnyalattal tünteti fel őt jobb színben. - Mit szívtál, Wali? Tudod, ki vagyok? Mennyire vagy magadnál? - kérdem meg, ahogy kitűröm csatakos haját az arcából.
- Hagyjál már, Zoe! - morogja fáradtan, le-le csukódó pillákkal, én pedig hálát adok az égnek, hogy legalább felismer, ki vagyok.
- Én még békén is hagynálak. Zayn nem fog - morgom neki, ahogy előkaparom telefonomat. Danny-t tárcsázom... képtelen vagyok Zaynt.
- Megvan? - kérdi és hallom a háttérben a zenét, amit én is tompán hallok innen.
- Kint találkozunk... - mondom neki, amint átkarolom Wali derekát és megindulok vele az ajtó felé. - Szólsz nekik? - kérdem könyörgően.
- Persze. Egybe van azért?
- Nem - adom neki a tömör választ és már ki is nyomom. Visszasüllyesztem zsebembe, majd oldalra pillantok Walira. Ez nagyon, nagyon, nagyon kemény menet lesz. Az a baj, hogy ez olyan szintű betépés, amit én sem fogok tudni majd kimagyarázni.
- Nem érzem magam jól - motyogja, mire felhorkantok. Hát ez egy meglepő információ volt. Megindulok vele kifelé és ha azt hittem, hogy ott bent nehéz volt őt vonszolni, akkor be kell, hogy ismerjem, nem gondoltam a tömegre. Ugyanis a tömegen keresztül szinte lehetetlennek érzem. Mégis a hányás a ruhámon, hála Wali üdvözlő gesztusának most kicsit segít; az emberek undorodva lépnek félre. Mikor kiérek vele a friss levegőre, a három srác szinte egyszerre indul meg felénk. Mégis egyszerre dermednek le, mikor közelebbről is szemrevételezik őt.
- Te betéptél?! - ordít rá Zayn olyan erővel, hogy nem csak ő, de én is összerezzenek.
- Téged lehánytak? - kérdi Xavier rám pillantva.
- Pontosítsuk. Ő - biccentek fejemmel a szipogó Wali felé.
- Ő be van szívva! - mutat rá Zayn, ahogy az én szemeimbe néz. - Ember, te normális vagy?!
- Ő rosszul van - sóhajtok fel újra - és könyörgöm, valaki segítsen már megtartani, mert összeesek - nyögök fel, mire Danny rögtön átveszi a támasztó szerepet. Sőt, konkrétan ölbe kapja, míg arról morog, hogy csak legyen tiszta, olyan oltást kap, hogy egy életre elmegy a kedve mindentől, amit szívni kell.
- Betépett - súgja nekem Xav, ahogy Zayn és Danny középre igyekszik betuszkolni Walit.
- Nagyon - biccentek neki egyetértően. Bár ezen nincs mit egyetérteni, csak látni kell.
- A bús faszba! - csapja rá az ajtót Zayn, majd elfordulva tenyereibe temeti az arcát és egyszerűen belehörög.
- Nem akarsz valamit csinálni vele? - kérdi Danny megállva előttem. De azt tudom, hogy ő sem nyugodt. Megfeszült izmai és állkapcsa többet mond, mint ő akarná.
- Le vagyok hányva, még csak megölelni sem tudom - mutatok magamra és az elintézett pólómra. Az ajtót Zayn újra kinyitja és látom, amint behajol.
- Kivel jöttél és ki adta a füvet? Vagy bevettél valamit? - kérdi idegesen és most fordul meg először a fejembe, hogy nem fű lehet a gond, hanem valami más drog.
- Patrick - morogja Wali és látom, ahogy a feje előrebicsaklik.
- Megölöm! - csapja be újra az ajtót és már el is tűnik a szórakozóhely bejárata mögött.
- Megyek - hördül fel Xavier, én pedig kint maradok Danny-vel, aki idegesen néz utánuk.
- Menj csak - intek neki, mire rögtön megindul. Nem, ezúttal nem fogok vissza senkit sem. Verjék csak szét, én is ezt tenném, talán. Beülök Wali mellé, feje pedig rögtön vállamra hanyatlik és sírni kezd. - Nyugi - simítok végig fekete haján. Nem igazán érdekel, hogy szipog, vagy, hogy esetleg összekönnyez... talán megértem, mit, miért tett. Talán...
- Azt mondta, sajnálja... - hüppög, mire torkom összeszorul.
- Ittál is? - kérdem meg, mire félve bólint, én pedig csak tovább simogatom, hogy megnyugodjon. Hát, így értem, miért gyengült meg, mikor Patric-kal találkozott. És, hogy miért fordult meg a fejében a fű... talán tudnom kellett volna, hogy kipróbálja, kérdezett róla. Talán többet, mint egészséges lett volna. Nem telik bele negyed órába és a srácok már ki is érnek. Zayn keze véres egyedül, én pedig elfordítom róla Wali fejét és csak utalóan ránézek. Remélem lehűti magát, mire beül a kocsiba.
- Te idióta barom! - kezd bele Danny, ahogy hátranéz ránk, bár inkább csak Walit szemléli.
- Egy ilyen fertő helyre, ember?! - folytatja Xavier, én pedig felsóhajtok. Szipogva néz Zaynra, aki a másik oldalára huppan be, de nem szól semmit. És azt hiszem, ez jobban fáj neki, mintha mondana akármit is. És tudom, hogy baj van, jobban mondva, testvéri baj. Zayn lába nem jár, én pedig tudom, hogy még az is jobb lenne, mint a némaság, amivel Walit bünteti. Holott nem is tud róla, hogy a legjobb módszerrel mutatja meg neki; csalódott benne. De hatalmasat. Xavier spanyol szitkokkal karöltve indítja be a kocsit, Danny arról magyaráz, mi az a bizalom és felelősségtudat és kezd kissé komikus lenni. Mégsem szólok bele, mert Wali nem lehet ilyen. Ő nem füvezhet, nem drogozhat. Hiába mi... hiába látja tőlünk ezt a példát. Ő nem lehet ilyen. Nem.
- Térjünk kicsit el a témától - szólalok fel keményen, ezzel Xavierbe fojtva a spanyol szavakat, Danny-be a kiselőadást és Zaynba a búskomorságot, mivel az első reakcióját mutatja meg, mióta a kocsiba beült és az annyi, hogy felém pillant. - Trisha tudjon róla? Vagy bemenjek először én és beadjam, hogy csak ivott? - kérdem meg, legelső sorban Zaynra nézve. Ő nem szól semmit, a csend pedig beáll a kocsiban.
- Mondd neki, hogy csak ivott! - szólal meg halkan, jó pár feszült perc után. - Xav, van szemcsepped? - kérdi felnyögve Zayn, mire Danny rögtön hátraad nekünk egyet. Kiveszem Zayn remegő és véres kezéből, majd óvatosan csöpögtetek Wali szemeibe. Pislog párat és szép lassan a véreres szemek eltűnnek és egy olyan szempár váltja fel őket, amire már tudok kamuzni. Erre a szempárra már betudom adni, hogy csak alkohol.
- Hány perc kell? - kérdi Danny, amint bekanyarodunk Zaynék utcájába.
- Adjatok négyet, aztán hozzátok - szállok ki rögtön, ahogy megáll a kocsi.
- Showtime, kislány - sóhajt fel Xav, én pedig becsukom a kocsiajtót. Veszek egy mély levegőt és már be is nyitok.
- Megvan? - kérdi Trisha rögtön elém libbenve, de mikor végigmér, csak vállait leereszti.
- Oké, eléggé csúnyán elázott. És igen, én vagyok a védőkövet, aki előre jött. Fiatal, rossz példát lát tőlem és Zayntől - emelem ki magamat is, még ha Trisha nem is tud róla. Wali igen, hogy én ugyanúgy szívtam már füves cigit, mint ő. - És azért tegyük hozzá, hogy élete első kiszökős bulija volt. Azt hiszem, mondjuk, Zayntől és a saját lelkiismeretétől többet fog kapni, mint tőled. De gondoltam, azért lélekben felkészítelek a lányod elázott bevonulására - villantok rá egy szar mosolyt.
- Köszönöm - feleli halkan és meg akarna ölelni, de én csak hátrább lépek.
- Hányás - mutatok magamra fejemet rázva, mire kissé elneveti magát. Kinyitom a bejárati ajtót, ezzel beengedve őket.
- Óh, te jó ég! - nyög fel Trisha, ahogy Zayn lazán behozza Walit kézbe.
- Fürdőbe, azt hiszem. Igen... bocs - morogja Zayn, ahogy megáll, majd tovább is indul. Azt hiszem, jobbra számított... hát én igyekeztem.
- Hello - köszönnek be a fiúk is. És míg Trisha megköszöni nekik, hogy hazahozták a lányát és a srácok biztosítják afelől, hogy ugyan, szóra sem érdemes, elvégre Wali az ő húguk is, addig én felfele indulok. Előbb, mint a srácok. Lekapom magamról a felsőmet a fürdőbe, ahogy beérek Zayn és Wali mellé.
- Segítesz? - kérdi Zayn, mire bólintok, ahogy fejemen áthúzok egy tiszta pólót. Waliról pedig leveszem a pia és cigi szagot bevett felsőjét és miniszoknyáját. Nem érzem magam zavarban, amiért őt fehérneműre vetkőztetem és ahogy látom, Zayn sem. Egyszerűen a húga, képtelen feldolgozni, hogy ivott, sőt, be is tépett. És mindezt úgy, hogy egy szó nélkül lépett le. Beemeli a kádba és megnyitja a hideg vizet és máris látszik, melyikünk a humánusabb, ugyanis én állítom be neki melegebbre.
- Mosd meg a kezed! - szólok rá, ahogy letérdel mellém, hogy segítsen. Eltűnik mellőlem és hallom a víz csobogását mögülem. Hát, a buszomig nem kell majd aludnom... ki gondolta volna, hogy emiatt és nem Zayn miatt...?


Sziasztok!
Háh... megint én! :D Na, kinek, hogy tetszett a rész? Ugye nem csak én vagyok beleszerelmesedve ebbe a fejezetbe? Ugye nem? 
Hogy kezdődött a hetetek? Valakinek valami jó hétfői sztorija?
Puszi: Klau

24 megjegyzés:

  1. Hali
    Ez nagyon jo volt *.* nem mondanam hogy beleszelmesedtem volna mert csalodtam waliba :( de zayn naaaagyon cuki batyus volt *.* varom a kovit... es koszi a reszt :D <3

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!
      Ne írd le Walit! Gondolj bele, hogy milyen példa van előtte! Mit lát a bátyjától, akinek példát kéne mutatnia, meg a tesója haverjaitól... Én valahol megértem... De azért itt őrültséget csinált, igen...
      Szívesen a részt, a kövi szerintem 2 nap múlva. <3

      Törlés
  2. Váááá!!! Nem, nem csak te vagy „beleszerelmesedve” ebbe a részbe!!😱😍
    Viszonylag jól. Sajnos nincs semmi izgi dolog.:(
    Amuugy uristeen!! Első vagyook😱😱

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!
      Örülök, hogy nem vagyok egyedül! :D
      Nem baj, hogy nem vagy első! Én így is örülök neked! :)
      Pusziii <3

      Törlés
  3. Vizsgák? Hogy mentek? Már ha megírtad egyáltalán..

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Vizsgák? Majd május 6-án 5 db modulzáró írásbeli, 9-én a nagy írásbeli, 14-én pedig gyakorlati + szóbeli vizsga. Potom 80 tétel, tananyagot meg kb. 2-3 hete kaptunk. Ööö... para kicsit a helyzet. :/

      Törlés
  4. Szia!
    Koszonjuk ezt a reszt is!
    Nem nem csak te imádtad nekem is a szìvem csücske lett :)

    Az első nap jòl indult..
    Kulonosebb sztori nincs

    Remelem jòl telt a napod :)

    Tovabbi szep estet!

    Szia

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!
      Örülök, hogy nem csak én imádom ezt a részt! :D
      Az én napom? Méhzümmögéssel telt. :)
      Az előző komira reagálva: Méhészet, OKJ-s felnőttképzés. Csak a tananyagot 2-3 hete kaptuk meg, így kicsit necces megtanulni 80 tételt + az egyebek, ami gyakorlati vizsgára kell.
      Sok sikert neked az érettségihez! Majd kíváncsi leszek az eredményedre! :)
      Puszi! <3

      Törlés
  5. Hétfői sztori: Tessék megírni három angol tételt, megírni egy két órás témazárot aztán egy finom angol tz mert a tételek nem elegek, és akkor ha már ott vagyunk ne akarjunk megbukni németből sem mert az úgy nem olyan poén. Ja és tessék segíteni a ballagásban!:D Tetszett a rész, tök elfelejtettem mit írtam. Tiszta élvezet így az élet hogy kívülről szemlélem a blogot. Imádlak Klauu:D <3

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sziaaaa!
      Drágaságom! Ezért vagy iskolás! :D Hogy a tanárok szívhassák a véred! Milyen unalmas lenne egy snassz hétfő? Elvégre hétvégén volt időd tanulni! :D
      Hát, engem nem zavar, hogy Te kívülről szemléled a dolgokat, csak ha lesz időd írjad a részeket, mert így a többiek örülnek, hogy én pakolom ki az újakat, de én mit olvassak? A tananyagot? :D Naaa... Abban is kell kicsi szünet! Akkor sztori, csak nem hétfői, hanem pénteki. Anyuval elintéztettem, hogy csúsztasson a melóba, mert nekem suli van, az ember nem ér rá, a gyerekre valakinek vigyázni kell, mert pont azt vesszük, ami a legjobban érdekel. Erre, a tehén (tanárnő) elintézte a dolgot 2 YouTube videóval. Azt hittem, hogy felrobbanok. Ezt itthon is meg tudtam volna nézni. Na mindegy!
      Pihizz kicsit!
      Imádás van! <3
      Puszi

      Törlés
  6. Uhh wali meg mit fog kapni ezert.. De meglehet erteni ot is..Meg mindig annyira birom hogy mind a harom fiu kishuga kent tekint walira annyira aranyos:3 a resz megint nagyon jo volt! Imadas<3:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!
      Igen, nekem is tetszik a fiúk Walihoz való viszonyulása! :)
      Örülök, hogy tetszett! :)
      Imádás van! <3

      Törlés
  7. Sziaa, mára várható rész? *~*

    VálaszTörlés
  8. Helooo, nagyon jo volt :)
    Várom a következő reszt !<3

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!
      Örülök, hogy tetszik! :) Nemsokára hozom a kövit.

      Törlés
  9. Ajjjjj legyen mar resz!!!!!! :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. 9 körül kikerül, addigra szerintem végzek vele.

      Törlés
  10. Boldog szülinapot nekem! :D
    Ajándéknak kaphatnék részt?:'D
    Ha igen, akkor:
    Igen csajok, persze, nem kell isteníteni..:D Ez csak természetes! :* Puszika

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Boldog szülinapot neked! A rész szerintem 9 körül jön, most állok neki javítani.

      Törlés