2015. július 13., hétfő

10. Rész

Értetlenül nézem a fekete képernyőt és csak bámulok magam elé. Annyira jó hangja van, hogy az már fáj! Nem értem miért nem énekelt nekem még eddig és, hogy miért szégyenlős. Illetve a családja előtt miért nem akar énekelni?! A képernyőn villogni kezd egy videochat hívás amit Zayn küld... most mi az isten van? Értetlenül fogadom el, mire meglátom az ő fintorgó arcát. Int nekem, mire szemöldök felvonva nézek rá.
- Te mi a halálért nem énekelsz folyton?! - csattanok fel megunva a félperces némaságot.
- Szia! - kiállt fel valaki a háttérből majd Zayn mellett rögtön megjelenik egy lány is. Sötétbarna haja van, majdnem olyan sötét, mint Zaynnak. Vadul integet nekem, míg beül Zayn mellé az ágyra.
- Hello - mondom kissé félénken és értetlenül. Ő ki? Ismerős, de nem tudom ki ez a lány. Lehet, hogy a barátnője?! Homlokomat össze ráncolom és elfintorodom. Barátnője lenne? Nem mondta.
- Ő itt a húgom - int Zayn egy apró mosollyal a húga felé, mire kifújom a bent tartott levegőt. Kínos lett volna, ha ő a barátnője - Waliyha - teszi hozzá, mire máris beugrik. Ő a legidősebb húga.
- De csak Wali - legyint nekem a lány unottan.
- Oké - nevetek fel, míg megértően bólintok.
- És ő ki, Zain? - kérdi értetlenül, mire elmosolyodom.
- Zoe - feleli mosolyogva.
- Az a Zoe?! - kérdi felvont szemöldökkel, míg arcán a teljes döbbenet uralkodik. Én viszont csak értetlenül kérdőjeleket sugárzok a kamera felé.
- Az a Zoe - nevet fel bólogatva, de látom, hogy kínosan érzi magát.
- Milyen Zoe? - kérdem értetlenül mire Wali felkacag.
- Anyu meg a család üzeni, hogy köszöni a nevelést, amit Zainra fordítasz - röhög fel újra, mire Zayn mérgesen az ágyra löki és elkezdi csikizni. A családja tudja, hogy ki vagyok?! És köszönik, hogy nevelem Zaynt? Beszélgettünk már arról, hogy mi beszélünk-e másoknak egymásról. Én azt mondtam nem. Hiszen mit kéne neki mondanom? Igen, éjjel-nappal rólad áradozom... ő viszont nem válaszolt semmit. Ezek szerint mesél rólam. Ez mondjuk jó... Elmosolyodom, ahogy feleszmélek, majd meghallom a sikítozást ami Walitől ered.
- Azért hagyd életben – szólalok meg csendesen, míg a már kissé verekedő párosukat nézem.
- Hallgass rá most is! - síkit fel röhögve Wali, mire elmosolyodom és megrázom a fejemet.
- Értettem főnök! - emeli fel maga elé a két kezét, mire Wali kifulladva, kócosan és vörösen felül.
- Mi ez a sikítozás? - hallok meg egy női hangot tompán, mire számat össze préselem és oldalra húzva elfintorodom.
- Ő Zoe! - sikkant fel újra izgatottan Wali, míg a kamera felé kezd mutogatni. Zayn csak homlokon csapja magát, majd kezeibe temeti az arcát és eldől az ágyon.
- Az a Zoe? - kérdi meg az igazán kedves női hang, míg leül az ágyra, félre lökődve Zaynt.
- Uhm, Hello - mondom feszengve, míg intek neki.
- Oh, Drágám! - rikkant fel két kezét össze csapva. Oké, ez gáz. Ez nagyon gáz. Ő most az anyja? Brit, látszik rajta hogy Brit. Szóval az apja Pakisztáni. Egyel több információ - Sokat hallottam már rólad, vagyis csak nagy csaták árán - helyesbíti ki magát nevetve - Folyton telefonozik, de most már értem miért - kuncog fel szája elé emelve a kezét. Elmosolyodom, míg kezemmel hajamba túrok. Zayn pedig csak felnyög, és a hasára fordul - Jó hatással vagy rá! Sokkal kezelhetőbb - mosolyog rám boldogan a nő.
- Ez csakis az ő érdeme - mondom kissé magas hangon. Nem tehetek róla, nem szeretek idegenekkel így ismerkedni. Ha csak chatroulettre megyek fel vagy Omeglére az teljesen más! Ott nincs tétje... De ő Zayn anyukája! Ennek van tétje!
- Nagy befolyásod van ám felette - folytatja az anyja mintha meg sem hallotta volna, hogy mit mondtam - Főleg, hogy énekelt neked! Ez már azt jelenti, hogy benne vagy a szűk bizalom körében - nevet fel továbbra is, míg kezét Zayn hátára rakja. Elnyúzottan nézem fel rám, és küld felém egy bocsánat kérő pillantást.
- Észben tartom majd ezt az információt. Igazából nem értem, miért nem énekelsz. Rohadt jó hangod van! - mondom újra Zaynra összpontosítva, ezzel elfelejtve, hogy az anyja is ott van - Uhm, elnézést - mondom zavartan, mikor rájövök, hogy éppen most engedtem el egy káromkodást, az anyja előtt. Oké, ez már kezd nagyon gáz lenni.
- Ugyan már! - legyint nekem a nő - Egyébként Trisha vagyok, nyugodtan tegezz meg ilyenek - mondja lazán, mire bólintok egyet miszerint értettem.
- Két éve próbáljuk elcipelni valami tehetségkutatóba, de hajthatatlan. Megvan róla győződve, hogy ő nem jutna tovább - legyint mérgesen és kissé unottan Wali. Eltudom képzelni hányszor futhatták már le ugyanezeket a köröket.
- Nem ejthetnék ezt a témát? - kérdi Zayn a párnájába morogva.
- Egyszer csak észhez térsz - sóhajt fel Trisha keservesen majd feláll - Örülök, hogy végre megismerhettelek! - mosolyog rám, míg elég vad integetésbe kezd.
- Én is nagyon örülök - mondom mosolyogva, míg intek neki. Lazán sétál ki és, ahogy becsukja az ajtót Zayn alig láthatóan össze rezzen.
- Wali, menj ki - morogja továbbra is a párnába, kissé rekedtes hangon.
- Remélem még beszélünk Zoe! - mosolyog rám Wali míg minden további nélkül egyszerűen kisétál.
- Tetszik, ahogy énekelsz - szólalok meg bátortalanul jó öt perc néma csend után. Fejét felkapja és látom a döbbenetet az arcán - Jaj ne csináld már Zayn, tudod jól, hogy jó hangod van - villantok rá egy fintort, mire féloldalasan elmosolyodik.
- Jó, de nem túlzottan kiemelkedő - rántja meg vállát - És amúgy is, nemsokára lerakom az előrehozott érettségit irodalomból. Nincs olyan jó a hangom, hogy énekes legyek. Szóval marad az irodalom tanár – mondja unottan teljesen érdektelennek tűnő viselkedéssel - Ez csak hobbi – teszi hozzá lazán, mire kételkedve nézek rá.
- Te se hiszed el - rázom meg a fejemet, mire megforgatja a szemeit, de azért elmosolyodik - Ugyan már Zayn! Nekem nem tudsz hazudni! - mondom mérgesen, mikor fejét újra a párnába fúrja.
- Tudom - morogja a párnán keresztül.
- Akkor miért nem próbálod meg? - kérdezem értetlenül, és szomorúan. Irtó jó hangja van, szeretne énekes is lenni, de ő inkább bemeséli magának hogy nem.
- Mit? Hazudni neked úgy, hogy ne vedd észre? - kérdi felemelve a fejét, mire felnyögök.
- Miért nem mész el valami tehetségkutatóba? - kérdezem értetlenül már-már kétségbe esve - És ne próbálj hülyére venni, mintha nem tudnád, miről beszélek! - figyelmeztetem gyorsan, mikor már nyitná a száját, hogy beszéljen. Még ujjamat is felemelem és a kamera felé szegezem csak, hogy még inkább fenyegetőnek tűnjek.
- Zoe, könyörgöm - nyög fel fejét újra vissza ejtve a párnába. Szememet megforgatom, míg megfogom a laptopomat és felrakom az emeletes ágy tetejére.
- Kérsz kaját? - nyit be apám, mire hátra pillantok rá, majd a laptopra fent, de szerencsére nem az ajtó felé néz a kamera.
- Nem - rázom meg a fejemet, míg végig nézek apámon. Látszik, hogy már több mint négy sörön túl van.
- Ha kérsz valamit, kimész és csinálsz magadnak - veti oda unottan, mire inkább a szekrényemre pillantok és nem rá.
- Ja, tudom - felelem egyszerűen, míg lábaimon kezdek hintázni. Midig ezt mondja, ha azt mondtam volna, hogy kérek, akkor is ez lett volna a válasz. Megint csúszik lefelé hála Katenek. Úgy tűnik, az egész családom csak csúszik lefele...
- Nancy hívott - fordul vissza hozzám, mikor már csukná be az ajtót.
- És? - kérdezem értetlenül.
- Anyád azt akarja, hogy karácsonykor menjetek fel oda is - feleli mérgesen - Nem tudom, mit képzel magáról az a kurva! - mordul fel, mire szemeimet lehunyom egy pillanatra és hagyom, hogy abban a pillanatban minden megszűnjön körülöttem. Minden hang, inger és fény - Az a féreg is gondolom ott lesz - mondja undorodva, mire kinyitom a szemeimet.
- Oké - felelem unottan, még ha nincs is ínyemre az, hogy találkoznom kell velük.
- Azt mondta sokan hiányolnak Walsallban - böki még oda, mire felkapom a fejemet. Walsallban töltöttem a gyerekkoromat. Alig negyed órára van Birminghamtől. Ott nőttem fel, ott építettek apámék házat. Ott jártam suliba és oviba is. A Walsalli házat adtam el…
- Remek - felelem váll rántva egy fintorral megspékelve.
- Na, nem zavarlak - sóhajt fel, míg a szavak már kissé össze mosódnak beszédében, majd becsukja az ajtót, én pedig csak állok ott és bámulom az ajtót. Hát... kurvára elbasztam az életemet. Nyögve huppanok le az alsó ágyra, míg tenyereimbe temetem az arcomat és lehunyom a szememet. Olyan érzésem van, mintha a tenger mélyén élő hal lennék. Egy olyan hal, amely mindig is a sötét vízben úszott, ott született, ott élt. Elképesztő a tűrőképességük ezeknek a halaknak. Hatalmas nyomást kibírnak lévén, hogy mélyen élnek. Ott ahova már nem süt le a nap. Ahol a szörnyek vannak, amiket mindenki az álmaiban ismer meg. Egy ilyen hal, soha nem látja meg a napvilágot. Nem érezheti a fényt és a napot, hiszen ha felúszna, vagy éppen kifogják és felviszik, ő meghal. Talán egy kicsit láthatná a napot, épp csak halványan, ahogy besüt a vízbe, és megtörik a hullámokon. De rögtön meg is pusztulna, még mielőtt felfoghatná mit is tapasztalt meg. Attól pusztulnak el, hogy már nincs nyomás. Őket ez tépi szét. Végig abban nevelkedtek, hozzá szoktak, de mikor eltűnik... Olyan, mintha egy átlagos halat levinnének az ő szintjére. Az amiatt halna meg.
- Minden oké? - hallom meg magam fölül Zayn hangját mire felemelem a fejemet a tenyereimből. Szembe találom magamat a tükörrel. Rögtön kihúzom magam és kifújom a benntartott levegőt. Hajamat ujjaimmal átfésülöm, és máris nem tűnök annyira nyomorultnak.
- Persze - felelem neki, míg felmászok a kis létrán. Össze görnyedve lépkedem a párnámig, hogy ne verjem be a fejemet a plafonba, majd ott le lehuppanok és rendesen magam elé húzom a laptopot. A kamerát kicsit feljebb irányítom és máris tökéletes minden. Aggódva kutat mire elfintorodom - Szóval, miért nem mész el valami versenyre? - kérdezem újra felvéve az eredeti fonalat.
- Zoe, én nem vagyok sztárnak való - nyög fel, míg a párna alá rakja két kezét és úgy tekint fel rám.
- Senki sem az. Majd az leszel, könyörgöm Zayn! Te nem ilyen vagy! - mordulok rá mérgesen, mire látom, hogy elmosolyodik.
- Szörnyű vagy, ugye tudod? - kérdi nevetve, mire elfintorodom.
- Igen, mondták már sokan - bólogatok megértően. Hányszor kaptam már meg, hogy szörnyű vagyok! Csak felsóhajt, amíg ő a saját laptopját az ágya belső felére teszi majd ő maga elé dobja a párnát és rádől.
- Ma így alszom - mondja röhögve, míg felnéz a kamerába.
- Remélem reggelre össze töröd a géped – nevetek fel.
- Soha - rázza meg a fejét, mire elmosolyodom.
- Egyezzünk meg - sóhajtok fel mire ő felnyög.
- Te mindig fogadásokat kötsz velem, és mindig te jössz ki belőlük jól! - néz rám semleges arccal.
- Ugyan kérlek - legyintek unottan neki - Ezzel te is jól fogsz járni, fogadok rá! - mutatok a kamerán keresztül rá, míg elmosolyodom.
- Arra akarsz fogadni velem, hogy fogadunk? - kérdi felvont szemöldökkel, mire feltekintek a plafonra csak, hogy átgondoljam az egészet.
- Lényegében. De jól jársz - rántom meg a vállamat.
- Oké, feküdj el te is így és tárgyalhatunk - mondja egy félig meddig győztes mosollyal. A laptopomat rögtön félre tolóm úgy hogy a párnára nézzen a kamera majd én is eldőlők előtte úgy, mint Zayn. Egy pillanatra átjár az az érzés mintha csak egymást mellett feküdnénk. Mosolyogva nézem képét a monitoron és, ahogy látom ő is ugyan ezt teszi - Hallgatlak - mondja pár másodperc után.
- Lerakod az irodalom érettségit. Aztán elmész valami tehetségkutatóba. Mondjuk az X-factorba. Ott nem igazán kerülnek süllyesztőbe az emberek. Énekelsz egypárat, híres leszel, lányok millió csorgatják érted a nyálukat, és veszel nekem csokit. Tökéletes terv - mondom röhögve a végét, mire ő furán méreget engem. Megtámaszkodom a könyökeimen, majd két tenyeremet gyorsan össze dörzsölöm és vissza hanyatlok a párnára. A tenyér dörzsölés az izgatottság jele. Ha az ember gyorsan dörzsöli, akkor a másik félnek lesz kedvező az üzlet, ha lassan akkor saját magának. Az ember már nem fogja fel mit is jelent igazán, de érzékeli. Ez olyan mintha csak Zaynnak adtam volna egy lökést, hogy fogadja el az ajánlatomat.
- Ez így nem oké - rázza meg a fejét, amitől a haja még kócosabb lesz.
- Jó, akkor nem kérek csokit. De elmész - felelem unottan. Elvégre el fog menni. Ha rajtam múlik, elmegy.
- Ebben nekem nincs nyerési haszon - mondja felháborodva.
- Sztár leszel, neked az a haszon. Megelégszem azzal, ha egyszer benyögöd már a színpadon állva milliók előtt, hogy: Kösz, igazad volt - mondom mosolyogva, míg elképzelem őt valóban a színpadon.
- Nekem az nem haszon, hogy sztár leszek. Nekem olyan haszon kell, ami veled kapcsolatos - mordul fel sértettem mire felvonom a szemöldökömet. Beleegyezett. Már csak ki kell találni valami olyan feltételt rám nézve, ami neki jó. És akkor elmegy egy válogatásra!
- Én hozom a hasznot, hogy te sztár leszel - mondom azért tovább próbálkozva. Ha közölném vele, hogy már elfogadta a feltételeimet akkor vissza lépne.
- Vedd le a pólód és elmegyek egy meghallgatásra - villant rám egy féloldalas mosolyt, míg megtámasztja magát a könyökein.
- Felejtsd el - rázom meg a fejemet határozottan.
- Jó, akkor lesz egy beváltható kérésem akármikor, bármire, veled kapcsolatban - mosolyog rám alsó ajkát beharapva.
- De nem lehet az, hogy vegyem le - mondom elmosolyodva.
- Csak élőben beváltható kérés lehet - mondja még szélesebb mosollyal.
- Oké - mondom elmosolyodva. Élőben beválható kérés... tehát találkozni fogunk?! Úristen...
- Irodalom érettségi után X-factor - rázza meg a fejét hitetlenkedve - Te tényleg tudsz valami olyant a pszichológiáról, amit mások nem - nevet továbbra is míg fejét a párnába fúrja.
- Csak tudok hatni az emberekre, mert tudom, hogyan kell - mondom felnevetve.
- A pillanat, amikor kiderült, hogy Zoe Fable egész eddigi ismeretségünk alatt manipulált - röhög fel, míg a kamerába néz.
- Rajtad most először alkalmaztam bármi ilyet is - rántom meg a vállamat, mire elmosolyodik.
- Már most félek ettől - mondja száját össze préselve, míg homloka ráncokba szalad - Mit kéne énekelnem? - néz rám kérdően.
- Előbb rakd le az irodalom érettségidet - mondom nevetve, míg szemeimet lehunyom és a párnámat átölelve bújok hozzá.
- Az könnyű! - horkant fel sértetten mire álmosan kinyitom a szemeimet és rámosolygok...


Kukuucs! Íme egy rész mivel múltkor annyit kellett várni. Remélem tetszik, talán kicsit hosszabb is lett mint a másik. Köszönöm a feliratkozásokat, a pipákat és a komikat! Imádás van!

Ui.(kis érdekesség): A blog nemrégiben elnyerte a legjobb fanfiction kategóriát.

19 megjegyzés:

  1. Nagyon jó rész lett :)
    Szegény Zaynen nevettem amikor sorba jöttek be, hogy Ő az a Zoé?
    Siess a kövivel
    UI.: Nem akarok tapadós lenni, de még mindig nem néztél be a blogomba, de sokat jelentene nekem ha benéznél: www.OneDirectionFanfictionandthePeeler.blogspot.hu
    xoxo Princess

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy tetszett! Igyekszem sietni és írtam már a blogodhoz:)

      Törlés
  2. Szia!
    Ez brutálisan jó rész lett! Imádás van! Nagyon tetszett. Igazából nem sok cselekmény volt benne, de jókat röhögtem rajta. Zayn húga, majd anyukája, ahogy beégetik szegény gyereket. Haláli volt! Úgy érzem, most érkezik a történet egy mérföld kőhöz. Zayn beleegyezett a versenybe, híres lesz, és akkor jönnek csak az igazi bonyodalmak! Már alig várom!
    Annyira feldobtad a napomat a résszel, hogy az valami hihetetlen, pedig eddig haldoklottam.
    Puszi: Klau

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ja! Lemaradt!
      Gratulálok az első helyezésedhez! Nagyon megérdemled! :)))

      Törlés
    2. Örülök, hogy tetszett a rész és, hogy ez feldobta a napodat. Miért haldokoltál? Baj van?:o
      Egyébként tudom, hogy eléggé kis nyomi rész de legalább hoztam szóval én büszke vagyok magamra:D Illetve köszönöm szépen! Imádás van!:3 <3

      Törlés
    3. Tudom mi a nyomi? Ne szóld le a részt! Dicséret akart lenni részemről, hogy nem az eseménydússága miatt kötöttél le a résszel, hanem egy sima chat/videó beszélgetéssel. Na meg a húgi, anyuci égetéssel. :))
      Ezerszer elpofáztam már, hogy ne húzd le a munkádat! <3

      Törlés
    4. Oh, elnézést kérek:DD <3

      Törlés
    5. Szia!:)
      Nagyon tetszik a történeted, szeretem ahogy írsz és azt is amit.:) Egyedi, klisé mentes, fantáziadús. Szerintem megérdemelted azt az első helyet! ;) :D
      Így tovább! :)

      Törlés
    6. Hello, köszönöm szépen! Örülök, hogy tetszik. Imádás van! <3

      Törlés
  3. Szia!
    Ez valami eszméletesenshiperszuper lett!:3 Olyan aranyos volt Wali és Trisha. Zayn pedig aww *-* énekelt! És tutam, hogy Zoe minden áron elzavarja a tehetségkutatóba! :D Jaj már tiszta izgatott vagyok! És találkozni is fognak! Te jó ég! feldobtad a napom, de rendesen! Imádtam, egyszerűen oda meg vissza vagyok! Most tök felpörögtem, megyek és leállítom magam :D
    És gratulálok a helyezésért! Megérdemelted drága! Csak így tovább!
    Imádás van <3

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy tetszett! Köszönöm szépen, imádás van!!!:3 <3

      Törlés
  4. Szia!
    Először is:
    Ma kezdtem a blogod, és totál beleszerettem:)
    Egy tanácsot adok (bár lehet, hogy ez csak nekem tetszene, nem tudom):
    Én szeretném ajánlani, hogy ne legyen a történetben benne az One Direction.
    Zayn jusson el egy darabig, de nekem így tetszik a történet.
    De ha benne lesznek a többiek sem baj, csak nekem így jobban tetszik:)
    Remélem nagyon hosszúra tervezed, mivel a besztem lett a blog:3
    Imádás van:D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hello, örülök hogy rátaláltál és hogy tetszik! Először nem feltétlen értettem hogy mit is írtál:D Mondom ne legyen benne a one direction de Zayn jusson el valameddig.... Azt hittem úgy érted hogy Zayn se legyen benne. De leesett...sajnálom keveset aludtam:D Örülök hogy beleszerettél:3 Imádás van! <3

      Törlés
  5. Szervusz!
    Nagyon tetszett a rész! Édesek amikor így alkudoznak. De tényleg és a díjatpedig nagyon megérdemelted gratulálok! Várom a kövit:D
    Puszi Kira!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kukuuucs! Örülök, hogy tetszett! Illetve köszönöm szépen. Imádás van!:3 <3

      Törlés
  6. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kukuucs! Örülök hogy tetszett és nagyon szépen köszönöm. Hát azt nem mondanám hogy nagyon értek hozzá csak a hobbim:) Imádás van! <3

      Törlés
  7. Szia! Nagyon szeretem mindkét blogodat,ezt csak tegnap kezdtem de nagyon imádom!!! Rengeteg blogot olvastam már de ilyen egyedit, profit és jót még soha!(kivéve a másik blogodat;)!) Nagyon cuki volt ahogy megállapodtak.... minél előbb hozd a kövit mert már nem bírom nélküle!:*

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök hogy tetszik és nagyon szépen köszönöm! Imádás van, illetve igyekszem:/

      Törlés