2015. május 17., vasárnap

Prológus


- Kezdhetjük? – Az ölemet nézem… a kezeimet… baszki. Kezdhetjük? Honnan tudjam?! Ő a riporter! Istenem… ez nagyon kemény menet lesz…
- Persze – biccentek egyet és felnézek. A fények mind rám irányulnak… egyedül egy széken. Azt mondták, szeretnék, ha minden mimikám látható lenne, ez rólam szól. Az életemről. És kétlem, hogy annyira érdekelne akárkit is, ez a romhalmaz. Kétlem, hogy valóban a munkáim miatt nézik meg, vagy a zöld szemem és a vörös hajam miatt. Pontosan tudom, az életem melyik része miatt fogják megnézni ezt az egészet. Miatta. Egyedül miatta. Hogy mi ketten hogyan lettünk, voltunk, mentünk szét, jöttünk újra, és pusztítottuk kis híján el egymást. Csak ezért fogják nézni, nem miattam. Híres is emiatt lettem, nem pedig magam miatt... legalábbis azt hiszem.
- Akkor… kezdheti – biztató mosolyt küld felém én pedig veszek egy utolsó mély levegőt. Átrágni magam az életemen… fejben is nehéz, nemhogy kifejteni és hangosan kiejteni.
- A nevem Zoe Fable… - felnézek a kamerába, közben pedig megszorítom a saját kezemet. – Ez a film pedig arra szolgál, hogy elmeséljem és elmagyarázzam az életem alakulását és döntéseimet. Azt hiszem akárki is, aki megfogja ezt nézni már hallott rólam jó pár dolgot. De gondolom más, ha én mondom el… ha elmondom milyen oda bent, egy betoncellában, míg kínoznak napokig. Ha én mondom el, milyen ölni és milyen meghalni. Hogy milyen, ha kést szorítanak a torkunknak, vagy szúrják belénk. Ha fegyvert fognak a fejünkhez, vagy lőnek hátba. Milyen, ha évekig titokban éled a másik életed… - elmosolyodom, lenézek a kezemre és újra fel. – Szóval… hogy mindez hol kezdődött… azt hiszem nem mondhatom, hogy az egyetemmel, vagy a középiskolával… vagy gyerekkori vágyakkal. Az életem minden kis apró tette azokhoz a momentumokhoz vezetett, ami miatt most ma itt ülök. Rengetegszer elgondolkodtam már rajta, hol kezdődött el igazán. Mi volt az eleje… ki volt az eleje. Szóval, ha jól emlékszem, akkor tizenötévesen kezdődött el. Mikor anyám összejött az exével, újra… nem kedveltem, nagy vita volt. Apámnál voltam mikor veszekedtem vele… facebookon keresztül. Végül a férfit választotta helyettem – kínos mosoly kerül az arcomra. – Első fájdalmas csalódás az életben… a legfájdalmasabb akkor az életemben. Anyád mást választ helyetted. Egy életre megtanulod, hogy senkinél nem leszel első sohasem. Ez kemény nyomot és erős változásokkal tud hatni a későbbi életedre. – Halkan felnevetek… tudom, hogy annyi időm van, amennyit csak akarok. – Szóval ezért költöztem apámhoz… apámhoz, aki alkoholista volt. Azt hiszem ezt csak azok értik, akiknek egy közeli hozzátartozója alkoholista. Mert nem fogja megérteni az, aki csak hírből halja. Milyen érzés hányást takarítani, látni a saját apádat összeesni. Ahogy egyre jobban leépül. Hogy a mérnök agy, az alkohol fogyasztásával megegyezősen szinte elpusztul, miután franciául már nem tudsz vele beszélgetni, mikor anno ő segített a nyelv tanulásában. Nem tudhatja az ember milyen érzés, mikor megbeszél egy találkozót az apjával, vagy elkéne jönnie az iskolás fellépésére… de nem jön el, mert tudatlan állapotra itta magát. Szóval oda költöztem. Az eleje jó volt, aztán romlott. Viszont ezzel kezdődött minden, hogy oda költöztem… én és az egyik nővérem, Li. A másik már a barátjával élt akkoriban. Akkor mentem a gimi első osztályába. És bukdácsoltam – felnevetek. – Azt hiszem ezt sokan nehezen hiszik el az elmúlt évekkel mögöttem. De tényleg, majdnem megbuktam matekból, irodalomból, kémiából… egyszerűen nem kötött le a tanulás.
- A családod miben befolyásolta a személyiséged? Hiszen úgy érzem, ez elengedhetetlen a munkád révén – biccentek neki. Így van.
- Kis kórom óta, tudtam, hogy hogyan kell hazudnom. Csak úgy jött, mintha simán beszélnék a kedvenc kajámról. Mindig tudtam egy álarcot fenttartani. Mindig is rossz családi hátterem volt. A nevelő apám révén, amint a nővéreimmel bánt. Apám révén, aki utálta anyámat és ivott. Egyszerűen a családom egy kész káosz volt. Mindenki csak… menekülni akart. Elfutni. Máshova. Egyedül lakni és soha többé még csak telefonálni sem. Ezen felül viszont jó embernek neveltek… képes voltam megkülönböztetni az alapvető jót és a rosszat. Tudtam, hogy hazudni rossz, de tudtam, hogy szükséges, hogy ne legyen vita. Elég sok mentális betegség megtalálható a családomban, ezért kezdett el érdekelni a pszichológia is. Villámhárító szerepet játszottam… és ez a későbbiekben megmentette sokszor az életemet. Viszont teljesen más volt a felfogásom és a személyiségem tizenötévesen. És azt hiszem nagyon sokan ezért fogják megnézni ezt az önéletrajz jellegű filmet… azért, aki megváltoztatott. De olyan nagyon, hogy egyszerűen elvesztem abban az időben. De mindent szép sorjában, elkezdtünk beköltözni apuhoz… nem volt soha ott szobánk a lányokkal… szóval csinálni kellett egyet… 


Kukucs! A prológust átírtam, elég más hangvételűre...

29 megjegyzés:

  1. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  2. Aaaaaaa*----* egyenlore imadom ezt a blogodat is*---* alig varom az elso reszt. Sajnalom hogy nem lesz harmadik evad a masikbol de a prologus utan egyre kevesbe banom. Orulok hogy bem irsz befejezo reszt. Nem tudom miert de orulok:D igy tudom hogy lehet folytatod meg. Nagyon tetszik a prologus es a blog kinezete is. Aligvarom a reszeket. Sok sikert es kitartast. ha ez a blog feleannyira jo lesz mint az elozo mar akkor imadni fogom.*----*
    XoxoVivi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök hogy elnyerte a tetszésedet. Kissé megnyugtat:D Imádás van! <3

      Törlés
  3. Mégis elolvastam mert nagyon kíváncsi voltam. És nem is csalódtam benned. Mostmár nem vagyok olyan szomorú ha belegondolok abba hogy a Jades sztoridnak vége mert ezt folytatod. Nagyon tetszik. És Zoe nagyon kemény csaj és ez az egész múltja nagyon szomorú. Jay ezen envettem:D
    Nagyon imádom már most komolyan rám számíthatsz én itt leszek és élvezni fogom az új csodás blogodat.
    Nagyon tetszett
    Puszil Kira!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök hogy tetszett:D Remélem később is ez lesz a véleménye mindenkinek:3 Imádás van! <3

      Törlés
  4. Szijjaa
    nagyon jó szerintem nagyon érdekes, totál azonosulni tudok Zoe-val. Bár azt nem értem, hogy a fejléc hogy kapcsolódik majd de érdekel! Nagyon! Folytasd minél hamarabb!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A történet lassan indul be, sajnálom:D A másik blogon lévőnek sincs értelme ha a prológust olvassuk:D

      Törlés
  5. Imádom ugyan ugy mint a másikat is <3 Nekem tetszik szóval FOLYTATNOD KELL nincs apelláta ;) Kiváncsi vagyok mit fogsz kihozni belőle de eddig fantasztilis nem nem is csak fantasztikus MEGA HIPER SZUPER KIRÁLY ennyi ;) <3 A történet hatása alatt vagyok szóval bocsi hogy össze vissza irkálok ;) <3 siess a részekkel <3 pusszi <3

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök hogy ennyire tetszik már most:3 Köszönöm szépen, jól esik ezeket látni:3 Imádás van! <3

      Törlés
  6. Szia!
    Miért vagy bizonytalan? Ez rohadt jó lett! Nagyon szupi! Imádááááás van! Annyira szupi, hogy nézz rá a chat ablakra. Nagyon várom a kövit! Nagyon jól indítasz! Várjunk! Mégsem biztos, hogy annyira várom, mert az azt jelenti, hogy a másiknak vége! Megőrjítesz! Saját magammal vitázok!
    A blog kinézete is nagyon jó!
    Puszi: Klau

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az embereket paradoxonba taszítom:D Örülök hogy tetszik:3 Köszönöm szépen!

      Törlés
  7. Nem értelek. Egyáltalán nem értem miért vagy bizonytalan, hisz ez egyszerűen fantasztikus lett! :)
    Muszáj lesz most már folytatnod:D Nagyon megfogott a történet már most, várj nem! Inkább IMÁDOM! <3 Tényleg nagyon kíváncsi vagyok:3 És még mindig tetszik a blog kinézete! :DD
    Szóóóval várom a következő részt ami gondolom még nem fog jönni a másik blog miatt. Viszont szomorú vagyok, hogy azt búcsúztatni kell, de még is boldog mivel továbbra is olvashatom azt amit te írsz^^
    Imádás van<3
    XxEmy.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök hogy elnyerte a tetszésedet és hogy a kinézet is tetszik:D Imádás van! <3

      Törlés
  8. Imádlak<33
    Kurva jó lett a prológus*-*
    Imádom!:3
    Jelenleg kivagyok ütve úgyhogy sajnos nem tudok összekaparni egy normális mondatot de viszont a kövi részhez megpróbálok.
    Egyébként ez a Jay pasas baromira nem szimpatikus. Megtudnám folytani egy kanál vízben.
    Uhh akkor Zoe mit csinálna vele:D
    Elismerést érdemel amiért 14 évesen ilyen erős lelkileg. Az ő korabeli lányok legnagyobb baja hogy milyenre fessék a kőrmüket neki viszont az elmebeteg nevelő apja.
    Nekem is nevelő apukám van de hála az égnek nagyon jól kijövünk.
    De viszont ahogy látom Zoe-éknál nem ilyen rózsás a helyzet...
    És az anyukája meg egy nem mondom ki mi!! Egy anyának a gyerekei kellene hogy legyen az első és nem egy pszihopata vadállat!!
    Bár nem mindenki született a gyerekvállalásra!
    Nagyon tisztelem Zoet amiért ennyire erős és hogy ennyire szereti a nővéreit.
    Látszik hogy észreveszi a színjátékot.
    Ja és hogy nem akarják befolyásolni az apjáék!
    Kérlek én meg Beyonce vagyok, és az apám az amerikai elnök, és minden héten teapartit tartunk majd az egyszarvúinkon vágtatunk a szivárványon!
    Mint észre vettem jobban szeretsz erős női karakterekről írni akik nem a kanapén várják a szőke herceget fehér lovon.(Nem kell nekem szőke herceg fehér lovon, csak One direction piros buszon:))
    Ebben úgylátszik hasonlítunk mivel én se nagyon szeretem az olyan blogot amikor a főszereplőt körbeugrálja mindenki és minden a segge alá van tolva.
    Én jobban szeretek olyan főszereplőt alkotni aki kiáll magáért és nem hisztizik a nap 24 órájában.
    Bár még csak a barátaimnak muttatam meg az írásaimat mivel csak akkor akarom kirakni a sztorikat ha úgy gondolom hogy rendben vannak és nem egy összecsapott fos az egész sztori. Ezen a téren maximalista vagyok.
    Visszatérve a sztorira. Tényleg durva hogy mit kell valakinek átélnie ennyi idősen. És az a legrosszabb hogy sok ilyen törtenik a valóságban is!
    Nekem nagyon tetszett a prológus. Már nagyon várom az első fejezetet. Bár a másik blogodat se akarom elengedni. Nagyon a szívemhez nőtt az a blog és már ez is.*-*^^
    Ui.:Imádás van<333

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon szépen köszönöm! Örülök hogy ennyire tetszett:3 Talán azért alkotok erős karaktereket mert magamat is erős jellemnek tartom hiába vagyok defektes:D Szívesen olvasnék tőled írást szóval örülnék ha küldenél valamit akárcsak privátban is:3 A maximalistaság csak jól jöhet:) Imádás van! <3

      Törlés
  9. Kukucs!:)
    Most bővebben kifejteném a véleményemet,mert az,hogy 'imádom' túl egyszerű ehhez a bloghoz.:)
    Imádom már most Zoe karakterét képzelem mi lesz akkor ha majd beindul a történet,biztosan függő leszek.:D A nevelőapja már most nem szimpatikus,pedig még nem is sokat volt róla szó. Az anyukát nem értem,hogy lehet valakinek előrébb egy 'szerelem',mint a saját gyerekei?! Kate sem szimpi,és az apjától sem vagyok elragadtatva. Lilith karaktere is nagyon szimpatikus.
    A történet szerintem nagyon egyedi már így az elejénél is,tetszik,hogy a főszereplő lány nem abban a bizonyos tömeg korban van (gondolok itt a 17-19ig terjedő korosztályra). És imádom,hogy nagyon erős lelkileg,meg mindent imádok.:D Téged is,hogy ilyen csodálatos blogot írsz,és nem kell parázni jó lesz ez,és bizonytalannak sem kell lenni.;)
    Xoxo.:)<3

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jaj nagyon szépen köszönöm, imádlak! <3 :333

      Törlés
  10. Nagyon tetszik! Nem tudom, hogy jön majd be Zayn de attól még jó!! A többi fiú is szerepelni fig benne? Nagyon várom az első részt!! ☺☺☺☺☺😊😊😊😊😊😀😀😀😁😁😁😃😃😃😄😄😄

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök hogy tetszik és majd kiderül minden:D Ég igen, a többi srác is szerepelni fog majd a történetben:) Imádás van!

      Törlés
  11. Kezdjünk neki még egyszer :D
    J-É-Z-U-S-O-M !!! írtóhipermegabegacsúcsszuperfantasztikus rész lett, de még így is enyhén fejeztem ki magam !!! Már most imádom a 3 lányt és kíváncsi vagyok, hogy Zany mikor és hogyan bukkan majd fel. (már van egy sejtésem:D)
    Nem ide akarom kifejteni a búcsúszót, szóval a 71. résznél megtalálsz:)
    A versenyhez hozzászólva én valahol nem tartottam igazságosnak. Egyik pillanatról a másikra hopp +160 szavazat? Beleolvastam a történetbe és az első szavam a MIVAN? volt. Számomra ez a kínai/japán blog egyáltalán nem jött be. A nevekről nem is beszélve. Shin Seung Rin, Shin Min Gi....ezt jegyezze meg aki akarja a többi 20 kínai/japán nevével.....a részek nagyon rövidek és ritkábban hoz mint te. Szavazz rám és lájkolom ezt meg azt szagot érzek:D....ez csak az én véleményem, de remélem nem csak én gondolom így....számomra TE VAGY AZ ELSŐ!!!
    YourBestFan

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök hogy ennyire tetszik. Jaj tök paráztam hogy nem fog bejönni senkinek sem:D Nos a szavazatoknál én is pislogtam csak. Amint vezettem kaptak percenként egy szavazatot. Nem szólóm le őket, csak fura hisz több oldal megjelenítsem van és feliratkozom. Van akit a japán kultúra és bandák érdekelnek nekik biztos érdekesebb az a sztori. Nem akarom őket leszólni, ők nyertek és ennyi. Nem búslakodom hisz rengeteg szavazatot kaptam. Ma pedig még egy első helyet is bezsebeltem a legjobb fogalmazás kategóriában:D Édes vagy és köszönöm szépen! Imádás van:3

      Törlés
  12. Szia!
    Belekukkantottam a prológusba vagyis ide.. és engem nagyon megfogott a történeted:D
    Maga a szereplő is:) Zoé a tizennégy éves lány aki képes felnőttként látni a dolgokat. Teljes elismerésem amiért ilyen erős a karakter lelkileg/testileg ennyi idősen, teljesen átjött ez az egész. Nem tudom miért féltél, mert, mint látod sokaknak - köztük nekem is - nagyon, nagyon tetszik a történet és már van 14 feliratkozód ami szép szám:) Gratulálok hozzá és nagyon sajnálom, hogy nem sikerült a versenyt megnyerned pedig az utolsó pár napban én is szavaztam rád:) Szóval Jay pacák nagyon nem szimpatikus, azt hiszem, ha én lettem volna ott nyilván eltördeltem volna a kezeit, ha hozzám ért volna. (na jó nem ötévesen, de idősebb koromban nyilván, ha még akkor is bántalmazna). Zoé apja valamivel szimpatikusabb, de annak a barátnőjét már most utálom:DD Van ilyen, viszont túlzottan Zoé anyja sem matyóhímzés, persze érthető csak na. Elég durván tönkretehette a lányait lelkileg. Szóval szerintem semmiképp se tántorodj meg ezzel a bloggal kapcsolatban, én mindenképp támogatom ezt az egészet. Jaj, de itt papolok össze-vissza neked:D Nem akarlak untatni:)
    Imádtam, a prológus már megbarátkoztatott ezzel az egész történettel, szóval mi lesz a későbbiekben?! :D Én tuti itt leszek:DD
    Puszi: Az új olvasód <3
    Dark Shadows.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök hogy rátaláltál a blogra és hogy tetszik is. A 14 feliratkozót a másik blogomnak köszönhetem szerintem:D De azért eléggé nagy biztatás hogy ezek szerint mindenkinek bejön a történet:) A részekkel haladva pedig majd kiderül hogy mi is lesz a későbbiekben:D Illetve soha nem untatnak a komikkal, felőlem a szomszéd kutyáról is lehet benne írni. Imádás van! <3

      Törlés
  13. Szia az első rész mikor lesz fennt?

    VálaszTörlés
  14. Szia drága,
    csodás kezdés. Az elején még kicsit zavaros volt, legalább is számomra, mivel még nem tudtam ki kicsoda, és most mi a franc is van, de utána már nagyon megtetszett.:) Ez most más milyen téma, de ennek ellenére nagyon jó. Ugyanolyan jól megírtad, mint az előző blogban a részeket. Már most kezdem meg szeretni a szereplőket, azon belül Zoét. Kíváncsi vagyok mit fogsz kihozni belőle.
    Fantasztikus lett!:3
    Imádás van
    Xx Amber

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sajnálom ha ezek szerint zavaros lett. Azért örülök hogy tetszik. És hát igen, eléggé más téma:) Köszönöm szépem és imádás van! <3

      Törlés
  15. Szia Des!
    Végre van agyam...szemem...és kicsi időm így a prologust eltudtam olvasni.
    Imádtam!
    Elképesztő, látni a fejlődést, amit mindig megugrasz...elképesztő ahogy levezetted, ahogy a mi? Miért? Hogyan? Mikor? Kikkel? Merre? Kérdésekre úgy attál válaszr, hogy ki bontottál- de egy időben be is csomagoltál sok mindent, hogy az olvaso, a falat karmolva követelje a következő részt!
    Egy élmény volt! Köszönöm!
    Mondom ezt úgy -nyugisan- hohy tudom, tudok tovább menni ;) :D ha nem így lenne.. Követelőznêk :D ;)
    Imádlak ám!
    Köszönöm szépen, mégegyszer!

    VálaszTörlés